Keresés EN

Ez is érdekelheti

Shopping Hírek

Márciusban PetSa bolhapiac néven nyit újra az egykori PeCsa bolhapiac

Március 16-án Ferencvárosban, a Soroksári úton nyit újra a piaclegenda, ami hétről hétre várja majd a budapestieket.

Shopping

Judapest Store

Az autentikusan a Kazinczy utcában található Judapest Store egy zsidó tematikájú, Budapestet fókuszba helyező bolt.

Shopping

Kincsesbánya nyílt a Keleti Károly utcában – Megnéztük a MUMU Műhelymúzeumot

A Keleti Károly utcai MUMU Műhelymúzeumba belépve úgy éreztük magunkat, mintha egyenesen egy kincsesbányába kerültünk volna, hiszen a különféle ékszerektől kezdve a táskákon, a ruhákon, a grafikákon át a kerámiákig mindent megtalálunk. Sőt, a Dénes Barbara (PLANTETHICS) és Korsós Ágnes (KAO Jewellery) által létrehozott műhely nemcsak egy dizájnbolt, de egy olyan hely is, ahol workshopokon és kiállításokon is részt vehetünk. Ami pedig a legjobb, hogy itt minden a fenntartható divatot és dizájnt népszerűsíti.

Az elmúlt években egyre színesebb lett a Margit-negyed, és ebben nemcsak a környék zöldítése, hanem az izgalmas üzletek, az újabbnál újabb művészeti, közösségi terek és vendéglátóhelyek megnyitása is benne van. Most egy újabb hellyel gazdagodott a környék: a Millenáris és a Marczibányi tér ölelésében, a Keleti Károly utcában nyitotta meg közösségi alkotóterét Dénes Barbara, a PLANTETHICS és Korsós Ágnes, a KAO Jewellery tervezője.

A helyen 30 évig egy csemegeüzlet működött, ami annyira összeforrt a Keleti Károly utcai közösséggel és a lakók mindennapjaival, hogy a bolt hangulatát, szellemiségét a lányok a MUMU Műhelymúzeum életébe is szeretnék becsempészni.

Ez valójában nem egyszerűen csak egy dizájnbolt, ahol üvegékszereket, fair trade nemesfém ékszereket vagy akár nemez- és tuftingtárgyakat szerezhetünk be, hanem egy alkotótér, ahová olyan alkotókat hívtak meg, akiknek munkái a fenntartható dizájn és divat jegyében születnek. Így a boltban többek között találkozhattok Kiskovács Eszter színes riso printjeivel, a Marék Műhely kerámiáival, ecoprint pamutzoknikkal, amiket Simon Judit, a Dittafelt alapítója készített. De a Teo Studio tuftingtárgyaival – náluk már mi is jártunk –, a Dekorazs márkával vagy Szabó Erzsó Junior Príma Díjas textiltervező táskáival is. Jelenleg 20 kortárs alkotó van jelen a MUMU-ban, és ők azok, akik a legkülönfélébb workshopokat is tartják – többek között volt már itt speed date workshop is.

A MUMU célja, hogy hosszú távon képviselje a hazai fenntartható ipar- és képzőművészeti törekvéseket, miközben megjelenést adnak azoknak a hazai kortárs alkotóknak, akik a hagyományok tiszteletben tartásával, fenntartható technológiákkal alkotnak. Emellett fontos számukra, hogy a betévedő látogatókat edukálják, míg a műhelymunkákon az egyéni képességeiket is fejlesszék.

A hely július közepén nyitott, és már most látszik, hogy érdekli az itt lakókat, hogy mi ez, szívesen betérnek nézelődni, beszélgetni, kicsit olyan az egész, mintha visszajárnának a régi közértbe. Barbarának és Ágnesnek sikerült egy olyan helyet létrehoznia, ami pontosan ugyanazt a szerepet tölti be, mint az egykori csemegebolt: a mindennapi szociális élet egyik fontos pontja lett. Sőt, az egykori boltot egy kiállítás keretében is megidézik majd az októberi Design Héten. Egy hétre kortárs művészeti közértté válik majd a hely, ahol a különböző mesterségek technikáit alkalmazva és az egykori kis közértekben kapható termékekre reflektálva viseleti és dísztárgyakat készítenek majd, a KÖZ / ÉRT kiállításon pedig mindenki megnézheti, mennyire sokszínűek a kortárs alkotók.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Shopping

Márciusi kiskertpiac

Múlik a tél, kezdetét veszi a tavasz, és a Kiskertpiac beköltözik a belvárosba, az Anker közbe. Március 10-én, vasárnap virágok, növények, termelők és dizájn kiállítók termékeivel, a csupa növényes MADHOUSE igazán kizöldül majd, és ha arra járnánk, biztosan nem távozunk üres kézzel.

Shopping

Women's Day Pop-up

Nők napja alkalmából a Berberben három női vállalkozót hívtak meg, egy laza szombati pop-up vásárra. A szokásos szőnyegdózis mellett csodás kerámiák, ékszerek, etikusan készült ruhák és kiegészítők közül válogathatunk március 9-én, a DE_Ceramics, Kafi Folk és Málna Jewellery jóvoltából.

Shopping

Nőnapi tulipánvásár a Normafán

Március 8. és 10. között virágba borul a Normafa Síház Étterem, és a tavasz hírnökével, tulipánnal telik meg a helyiség nőnap alkalmából. Lesznek 10 és 20 szálból álló csokrok, a hétvége zárásaként pedig vasárnap egy tavaszköszöntő brunchra kerül sor.

Shopping

NOS Nőnapi garázsvásár

Ismét kinyitják a NOS csodagarázsát március 8. és 10. között, a Hunyadi János utca 22. szám alatt. Kincsek között válogathatunk, és a tematika természetesen nőnapi lesz, ami csomó csajos cuccot jelent, és persze a szokásos, széles választékot.

Neked ajánlott

A