Az ismert csimpánzkutató munkásságára hívja fel a figyelmet a hazai dizájnmárka legújabb kollekciójával.

Dr. Jane Goodall személyét szerte a világon tisztelet övezi, emberek millióira van hatással, de kutatási területe is kiemelt figyelmet kap.

10 évesen határozta el, hogy Afrikában fogja megfigyelni a vadon élő állatokat, és 26 éves korában valóra vált az álma. Elment Afrikába, hogy tanulmányozza a csimpánzok életét. Közel három évtized múlva „elhagyta” a szeretett csimpánzait, hogy megmentse őket. Ma már mintegy évi 300 napot utazik, hogy felhívja az emberek figyelmét azokra a problémákra, melyekkel a Föld jelenleg szembenéz. Dr. Goodall idén áprilisban betöltötte a 90. életévét. Világszerte ünneplik őt az év folyamán, többek közt Magyarországon is sokan szerveztek, szerveznek programokat dr. Goodall tiszteletére.

A Printa egy minikollekciót tervezett a jeles alkalomból, melyet dr. Goodall munkássága ihletett, közben mégis hamisítatlan Printa módra jeleníti meg az afrikai szafarik világát. Az anyaghasználat természetközeli, a gyártás körültekintő.

A Printa szerint a tervezésnél fontos szempont volt az optimális anyaghasználat, a zero waste textilszabászati megoldások. A kollekció darabszáma limitált. Biopamutok, natúr pamutvásznak és len jellemzik, melyet vízbázisú szitanyomással készült csimpánzminták keltenek életre. A ruhadarabok mellett egy „csimpi” párnababa is született textilmaradékokból, újrahasznosított belsővel és szintén környezetkímélő, vízbázisú festékek felhasználásával.

A minikollekció arcaként Bohoczki Sára színművészre esett a választás, hiszen ő személyesíti meg dr. Goodallt a Jane Goodall Intézet „Legyél Te is Jane!” címet viselő sétaszínházi darabjában. A dizájndarabok megvásárlásával az 1977-ben alapított Jane Goodall Intézetet támogathatjuk.

shopping

Printa

A Printa egy igazi multifunkciós üzlet a Rumbach Sebestyén utcában.

(Borítókép: Gaál Dániel)

Címkék