Keresés EN

Gasztró

Mámorító sütemények egy Andrássy úti villa teraszán – A Csók Cukrászda & Bisztróban jártunk

Újabb Andrássy úti villa kelt második életre, mikor az MBH Bank megnyitotta a kortárs művészeti központját, a HAB-ot. A villának azonban nem a művészet az egyetlen főszereplője, a gasztronómia is legalább ennyire fontos. A helyszínen pazar, nagypolgári környezetben csodás süteményekkel és bisztrófogásokkal, hamarosan pedig pékséggel is várja a látogatókat a Csók Cukrászda & Bisztró.

Az MBH Banknak köszönhetően új funkcióval kelt életre az egykor a Kogart Háznak otthont adó Andrássy úti villa. A csodás épület, amely Alpár Ignác keze nyomát is magán viseli, egyrészt otthont ad a HAB kortárs művészeti térnek, ahol bemutatkozik a bank csodás kollekciója és széles körű művészetpártoló tevékenysége. A kiállítótereken kívül van itt grafikai műhely, workshop- és podcastterem, múzeumi bolt és nem utolsósorban egy csodás kert egy méltóságos, öreg platánnal és kortárs szobrokkal. 

Az impozáns épületet már a felújítás kezdetén úgy álmodták meg, hogy a művészet mellett a hasonlóan izgalmas gasztronómiai kalandoknak is helyet adhasson. Ezek pedig nem is maradnak el, hála a szeptember elején megnyitott Csók Cukrászda & Bisztrónak, ahol a szemet-szájat gyönyörködtető fogások tökéletesen illeszkednek az elegáns környezetbe.

A bisztróba a bal oldali bejáraton keresztül jutunk be, így tehetünk néhány lépést a csodás kertben, leválasztva magunkat a hétköznapi rohanásról. A belső tér egyik legfontosabb eleme a teljes épületen keresztülfutó színes csigalépcső, emögött találjuk a hatalmas pultot, az oldalsó, festett fal pedig az impresszionisták világát idézi, erősítve a művészeti kötődést. A környezet nem csak önmagáért ilyen elegáns, miközben készülnek a csodás fogások, merüljünk el abban a gondolatban, hogy körbevesz minket a hazai művészet legjava.

Ha pedig olyan szerencsénk van, hogy a langyos őszi délutánok egyikén látogatunk ide, akkor feltétlenül az óriási teraszon foglaljunk helyet, és élvezzük a sikkes Andrássy út hangulatát egy pohár ital vagy a mennyei desszertek mellett.

A gasztronómiai koncepció egyébként meglehetősen széles körű, az épület alatt ugyanis egy hatalmas és a legmodernebb technológiával felszerelt konyha várja, hogy elkészülhessenek benne a legfinomabb ételek. A konyha szakmai vezetője Szél Attila, akinek munkáját többek között az Aranybástyából is ismerhetjük. A hagyományos és a modern, franciás vonalat ötvöző bisztrókonyha fogásai nem fognak csalódást okozni. Bár néhány hétig még szűkített étlapról válogathatunk, érdemes most is megkóstolni a rosé kacsamellet vagy a cukkinit, törökparadicsom-salátát.

A Gerbeaud-ból ismerős, de Japánban is hosszabb ideig gyakorlatot szerzett László Péter cukrász-séfnek hála a Csókban mennyei sütikölteményekkel fejelhetjük meg a kulturális élményt. Természetesen mentes finomságok és pohárkrémek is vannak, mi azonban nem bírtunk ellenállni annak, hogy egyszerre kóstoljunk meg egy magyar és egy francia klasszikust. Így esett a választásunk a mogyorópralinés eklerfánkra (3200 Ft) és a lúdlábtortára (2200 Ft), amit egy finom eszpresszóval (650 Ft) és levendulás (1650 Ft), illetve kakukkfüves-grépfrútos limonádéval (1750 Ft) öblítettünk le. A habos-mogyorós sütemények egy pici roppanóssággal mindig a szívünk közepébe találnak, különösen, ha házi vaníliafagyival érkeznek, mint ebben az esetben.

A lúdlábtorta pedig úgy idézte fel a jól ismert gyerekkori ízeket, hogy közben egészen másik minőséget képviselt, a szintén házi meggysorbet pedig tökéletesen egészítette ki a csokis ízt. Az édességekhez tartozó italok nemcsak igazán finomak, de nagyon szépek is voltak.

A Csókban egyébként még számtalan izgalmas újdonság várható, az új fogások mellett hamarosan saját pékséggel is újítanak. Az elegáns nagypolgári környezet pedig méltó aláfestése a csodás ízeknek, amivel érdemes kiemelnünk magunkat a hétköznapokból.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

5 hely, ahol karácsonyi varázslat vár

?>

5 csodás, ünnepi díszbe öltözött helyszínt mutatunk, ahol igazán átélhetjük a karácsony hangulatát.

Tudjuk, hol állsz sorba jövő héten! – Az év egyik legizgalmasabb ázsiai bisztrója nyitott meg a Hunyadi téren

?>

Cheeseburger spring rolls és mekis almás pite vagányra kalibrálva – a ZEN Eatery az év egyik legjobb ázsiai étterme lett!

Gasztró

Véndiák

?>

A Véndiák már 1938 óta várja vendégeit, mégis az a hely, ami nevével ellentétben mindig tud újat mutatni. Az évtizedek óta idejáró törzsvendégeket pont ezért tudják megtartani. Ide betérve az ember mindig elégedetten távozik, legyen az egy magyaros ebéd, egy hamburger, egy napi menü, egy finom desszert vagy egy különleges koktél.

Véndiák – minél idősebb, annál fiatalosabb

?>

Az 1938 óta működő Véndiák mindenki számára tud olyat nyújtani, ami után elégedetten távozhat: magyaros ebédet, hamburgert, desszertet vagy koktélt.

Neked ajánlott

A