Poprádi Flóra budapesti születésű, nicaraguai anyától és magyar apától származik. Az ebből fakadó kettősség szolgál alapjául a kontrasztokra épülő munkásságának. Tanulmányai és munkái során Európa különböző helyeire jutott el. Élt Barcelonában, Koppenhágában, Londonban és Párizsban is. Korábban dolgozott a párizsi Marine Serre-nél és a londoni Rejina Pyónál is. Mindezek alapozták meg a CUKOVY friss irányzatának kialakítását.

Az idei évben ráadásul az egész város, sőt az ország is büszke lehet rá, hiszen a GLAMOUR Women of the Year Az év divattervezője címet tudhatja magáénak. Ezenkívül a sok külföldi tapasztalat és az alapból mélyen benne gyökerező multikulturalitás szempontjából is érdekes, hogy mit gondol Flóra Budapestről. Hogyan hat a szülővárosa a márkára, milyen kapcsolat fedezhető fel a CUKOVY és a főváros között, és mi az, ami miatt a CUKOVY budapesti székhelyű márka maradt.

Most pedig nézzük, hogyan látja Poprádi Flóra Budapestet!

We Love Budapest: Mi az első dolog, ami az eszedbe jut Budapestről?

Poprádi Flóra: Burok – ez utalhat az otthon melegségére, a biztonságra, amit nekem nyújt, de akár másra is.
 

WLB: Melyik a kedvenc budapesti kerületed, környéked, és miért?

P. F.: A VIII. kerületben rengeteg izgalmas és sokszínű dolog található. Például ott van a Rákóczi tér, ahol gyakran megfordulok, és élvezem az ottani forgalmat és nyüzsgést. Azt is szeretem, hogy közel van a belvároshoz, így könnyen eljuthatok biciklivel akárhova, mindössze 15 perc alatt. A kulturális élet és az izgalmas városrészek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy otthon érezzem magam ebben a kerületben.

WLB: Hogyan nézne ki az ideális budapesti napod, amikor nincs semmi dolgod, és azt csinálsz, amit akarsz, meg oda mész, ahova csak akarsz?

P. F.: 
Az ideális napom egy napos szombat. Megpróbálok ilyenkor 1 előtt kikelni az ágyból, hogy el tudjak menni a piacra. A piacon a kedvenc kifőzdémben eszek egy bundás kenyeret és egy palacsintát, majd veszek egy kávét a Gutenberg téren. A kávéval elsétálok a Múzeumkertbe, ahol napozok és rajzolgatok a fűben. Aztán elbicózok a lezárt rakparton a Margitszigetre, ahol folytatom ugyanezt, csak a barátaim társaságában. Majd lehűsítenénk magunkat egy sörrel.  
 

WLB: Budapest melyik korszakába utaznál vissza az időben, és miért oda?  

P. F.: Engem leginkább a századfordulós Budapest érdekelne. Az akkori virágzó kulturális élet, ami a leginkább megmozgatja a fantáziámat. Szívesen ellátogatnék az Orfeumba egyet mulatozni.

WLB: Hol esik a legjobban a sör/bor/pálinka/üdítő/kávé/tea?

P. F.:
A Mikszáthon, a Kis Lumenben található a legjobb sör a városban. A legtöbb nyárestét a szökőkúttal szembeni padon töltjük a barátaimmal.  
 

WLB: Kedvenc helyed a városban, amit talán kevesen ismernek?  
 
P. F.: Az új kedvenc helyem a Városliget mellett található Liget Galéria. Márciusban egy csoportos kiállítás keretein belül mutathattam be az alkotásaimat. A mostani kiállításon pedig Januskó Klaudia munkái láthatók.
 

WLB: Ha nem lenne határ, és oda költözhetnél Budapesten, ahova csak akarsz, hol élnél legszívesebben?  

P. F.: Nagyon szívesen költöznék a Gellérthegyen található gyönyörű villalakások egyikébe. A Pilisben nőttem fel, és amikor hiányzik a zöld meg a hegy, elsétálok a Gellért-hegyre feltöltődni és ábrándozni. 

WLB: Képzeld el, hogy Budapesten belül bárhol megálmodhatsz egy divatbemutatót a CUKOVY márkának. Hol képzeled el, és milyen lenne az?

P. F.: 
Nagy álmom egyszer egy kültéri CUKOVY-bemutató a Néprajzi Múzeum tetején. Szerintem az egy tökéletes helyszín lenne.  

WLB: Rengeteg külföldi hatás és inger ért életed során. Korábban dolgoztál például Párizsban és Londonban több márkának is. Mi az, amiben más Budapest, ami miatt (jobban) kötődsz hozzá / kötődik hozzá a márka? 

P. F.: Nem szerettem volna itthon maradni. A Covid és a CUKOVY következménye az, hogy én végül itt kötöttem ki. Ahogy teltek az évek, megváltoztak a prioritásaim. Már nem vagyok annyira karrieréhes, mint 21 évesen. Akkor sokkal céltudatosabb voltam, és könnyebben tudtam a családomat és a barátaimat itthon hagyni egy csillogóbb – de magányos – élet reményében. Illetve időközben minden barátom hazaköltözött, ha még mindig mindenki Londonban élne, lehet, én is jobban vágynék külföldre. A szeretteim és a varázslatos romos épületek teszik ellenállhatatlanná ezt a várost.

WLB: Ha meg kéne feleltetned a CUKOVY-t egy tipikusan budapesti dolognak, akkor mi lenne az, ami a leginkább kifejezi a márkát?

P. F.:
A változatos és pezsgő budapesti élet a márkára jellemző modularitásában és vibráló színeiben köszön vissza. Ez a fajta eklektika nem kézzelfogható, hanem egy életérzés.

A We Love Budapest szerkesztőségének munkáját az interjúk megírásában az Alrite beszédfelismerő rendszer segíti. 

Címkék