Van egy hely Zuglóban, ahol akár baráti társasággal, akár családi vagy üzleti ebédre érkezünk vagy éppen egy romantikus vacsorával szeretnénk kedvesünket meglepni, biztos hogy nehezen távozunk majd. A csodás zöld környezet, a meglepően széles és több generáció igényeit kielégítő étlapválaszték láttán biztos, hogy szívesen visszatérnénk bármikor.

Zöld oázis kerti tóval és barátságos terasz

A Szőnyi Garden Étterem hatalmas, buja kertje szinte mágnesként vonzza a tekintetet, tényleg jó itt megpihenni bármelyik napszakban. Pintér András, okleveles kertészmérnök gondos tervezésének következménye, hogy mindig virágzik valamilyen növény, a színek is harmonizálnak, illetve a téli időszakban is hívogató a rengeteg örökzöld. 

A kert központi helyszíne a kis tó aranyhalakkal és tavirózsákkal. Minden irányból növények veszik körbe, illetve a többszintes terasz is itt kapott helyet, még jobban csábítva a vendégeket a szabadba. 

A kert központi helyszíne a kis tó aranyhalakkal és tavirózsákkal. Minden irányból növények veszik körbe, illetve a többszintes terasz is itt kapott helyet, még jobban csábítva a vendégeket a szabadba. 

Az árnyékolók és a különleges platánfa is maximálisan segítenek abban, hogy akár egy meleg nyári napon is jól érezzük magunkat. Ha pedig hidegebbre fordul az idő, a terasz nagy része télikertté alakul.

Friss alapanyagok, karakteres ízek

természetközeliség az étlapon is visszaköszön, hiszen többségében a kertből kerülnek a konyhára az alapvető fűszerek. Riedl Endrea fiatal, tehetséges séf júliusban megújult étlapján – legyen akár idősebb, középkorú, fiatal, kamasz vagy kisgyerek – biztos, hogy mindenki talál majd kedvére valót. 

Megtartották természetesen mindazokat az ételeket, amelyeket a törzsvendégek kedvelnek, de olyan tételek is szerepelnek, amelyek már az új technológiákat (például szuvidálás) és „divatosabb” alapanyagokat is behozzák, illetve számos csavart találunk az étlapon. Így találkozik a hagyományos és az újító, a minőség és a technológia. A mércét a minőségben is magasra tették és tartják, minden helyben és frissen készül.

Hagyományosan újító, széles választékkal rendelkező étlap

Mikor Endrét, a séfet megkérdeztük, hogy neki mi a kedvence, rögtön a báránycsülköt ajánlotta, amely nem a legkönnyebb étel, de mindenképp karakteres ízvilágú. A Zuglói batyu is felkeltette az érdeklődésünket, mint a hely specialitása, amely Zugló 70. születésnapjára készült, és azóta étlapon van, ami nem csoda, hiszen a libamájjal, sertésszűzzel, fetával és almával töltött palacsinta igazán jó és különleges kombináció.

Az egyik legnépszerűbb fogásuk a csirkemellsteak színes borssal, Serrano sonkával ropogós kéregben burgonyagolyókkal és cheddar sajtmártással.

Az egyik legnépszerűbb fogásuk a csirkemellsteak színes borssal, Serrano sonkával ropogós kéregben burgonyagolyókkal és cheddar sajtmártással.

A baconbe göngyölt magyaros sertésszűzérmék nyárson érkeznek, Szőnyi módra, vagyis lecsókrémmel, burgonyachipsszel és füstöltkolbász morzsákkal. Szintén helyi különlegesség és a családi étterem hagyományait követve szerepel az étlapon a sopszka saláta.

Érdemes megkóstolni a hagyományos halászlevet és a különleges hallevest is, ez utóbbi garnélával és vargányával töltött raviolival csábítja a halas ételek rajongóit. Emellett még számos halas étel is kapható, és természetesen a halak is mind frissen érkeznek a konyhára, köztük a népszerű branzino egészben, vajon sütve, snidlinges burgonyával és koktél paradicsommal.

Gyerekbarát ételek, játszótér és egy kis Garfield

Kapható házi hamburger friss, szaftos marhahúspogácsával, chedarral, marinált lila hagymával és krumplival, valamint coleslaw salátával.

A legkisebbek pedig szintén gazdag gyerekmenü kínálatból választhatnak. Amíg frissen készülnek az ételek még unatkozni sem fognak, hiszen a kertben szuper játszótér van csúszdával, házikóval, kismotorokkal, trambulinnak, ráadásul a legtöbb asztalról rá lehet látni a játékokra. 

A kertben bóklászó Garfield cica pedig szívesen fogadja a simogató kezeket.

A kertben bóklászó Garfield cica pedig szívesen fogadja a simogató kezeket.

Régi kedvencek új köntösben – édes ízek

Desszertek tekintetében a málnás tiramisutól a somlóin át a túrógombócig sokféle édes-savanykás, csokis vagy gyümölcsös variáció kapható, minket leginkább a séf kedvence a tonkababos-epervelős-nutellás palacsinta hozott lázba.

Az biztos, hogy a Szőnyi Garden Étterem egy olyan hely, amely jó arányérzékkel kombinálja a hagyományos és újító ízeket, ahol mindig találunk különlegességeket, ahol nem kötnek kompromisszumot, ha a minőségről van szó, ahol minden korosztály jól érezheti magát és amely a nyugalom szigete.

Parkolás és asztalfoglalás


Remek lokációjával, ingyenes és zárt parkolási
 lehetőségével is jó célpont, hiszen 5 percre van a Városligettől és 1 percre az M3-as autópálya zuglói szakaszától, de kerékpárral, elektromos rollerrel is könnyen megközelíthető.
 
Asztalt érdemes foglalni hétvégére, de hétköznapokra is ajánljuk, ha szeretnénk csodás zöld környezetben egy kellemes ebédet vagy vacsorát elfogyasztani.

Címkék

Elérhetőségek

Szőnyi Garden Étterem 1142 Budapest, Szőnyi út 38-40. Facebook-oldal Weboldal