Keresés EN

Ez is érdekelheti

Gasztró

Egy hónapon keresztül most a Deák téri Bamba Marhában is kipróbálhatjuk a smash burgereket

Pop-up smash burger hónap a Bamba Marhánál – a Deák téri egységben megkóstolhatjuk, hogyan kódolták Jancsa Janiék a legújabb burgertrendet.

Gasztró Hírek

Új üzletet nyitott a népszerű olasz fagyizó, a MAMO

Közel 10 éve nyitott meg a MAMO gelato a Ráday utcában. Több okból is szeretjük: egyrészt szuperek a fagyik, másrészt bőven készítenek olyan ízeket, fantáziafagyikat, melyeket máshol nem találunk meg, illetve sütikben is erősek, kifejezetten az olaszos vonalon. A Ráday utcai üzletüket felújították, illetve egy új üzlettel is készültek a IX. kerületben.

Amióta van MAMO a Rádayban, mi szeretünk hozzájuk járni. Sokféle eredeti olasz főzött fagylalt közül választhatunk, vannak mentes verziók (például cukormentes/laktózmentes, vegán...), kellemes a sétálóutcán található kis teraszuk, és a süteményeik választéka is megér egy misét. Nekünk a pisztáciás Bronte a favorit.

Olasz fagylaltról beszélünk, többnyire délről származó alapanyagokból készítve, ízesen, krémesen és szezonról szezonra változatosan. A MAMO-ban megszokhattuk, hogy mindig kikiáltanak egy hónap fagylaltját, ami ha esik, ha fúj, megtalálható a pultban, de egyébként nagyjából a természet ritmusára reagálnak és cserélődnek az ízek. Szerencsére minden gyümölcs felismerhető, a krémfagyik pedig vastagok, élvezetesek, megadják a módját. 

Nemrég még két MAMO volt, ám az Etele Plazából kiköltöztek az év elején. Belefogtak a Ráday utcai üzlet ráncfelvarrásába, és egy új projekt is elindult kicsit arrébb, a Tompában. Mi kifejezetten szeretjük a Ferenc tértől induló, a körútig tartó utcát, ami jóval zöldebb, mint a szomszédai, sok a kis kávézó, étterem, néhol egybeérnek a teraszok, és úgy tűnik, hogy összetartó közösség lakja. Az egyetemistáktól a tősgyökeres Tompa utcai lokálpatriótákig. Szívesen kávéznak, vásárolnak péksütiket, illetve már a MAMO fagyiját is. 

Elnéztünk az új fagyizóba, ami a Ferenc tértől pár lépésre található, egy kisebb üzlethelyiségben. Bár a cégér már kint figyel, azért úgy tűnik, még lesznek finomítások, és egyelőre terasszal sem találkoztunk. Odabent le lehet ülni, de a Tompa utca sok padja is jó szolgálatot tehet, ahogy a Ferenc téren is szeretünk hűsölni, de azért jó milyen jó lenne egy miniterasz. Ezt a Rádayban is nagyon szeretjük. 

Most éppen 15 ízzel volt megpakolva a pult: 

Most éppen 15 ízzel volt megpakolva a pult: 

a fagyik elé kiírt ízek a MAMO-tól már megszokottan a falról is visszaköszönnek, ami bravúros megoldás sorok esetén. Elvégre régen mindig ki volt írva külön táblára az ízek választéka a fagyizókban, ugye? Mostanában ezt lespórolják, és gyors döntést kell hoznunk, amikor már látjuk a pultot. Ez náluk egyszerűen megoldott képlet, mire az „Úr színe elé” kerülünk és soroljuk a kívánságainkat, már konkrét lehet a terv. 

A MAMO árazása mindig transzparens volt, és ez így is maradt. Ők nem gombócokat mérnek, hanem lapáttal kenik az ízt a tölcsérbe vagy kis coppába. Egy íz körülbelül 65 gramm fagyit jelent, ez pedig 550 forintba kerül, két íz 1050 forint, három íz 1500 forint. Így nem lesz meglepetésből mért 3000 forintos fagyink (megtörtént eset: 2023 márciusa, Andrássy út). Ha haza vagy vendégségbe vinnénk MAMO fagyit, akkor kilónként 9500 forintot fizetnénk. 

Az alap vaníliától a málnás sajttortán át a mangóig és a pisztáciás mandulakrémig egyik ízben sem csalódtunk még. A kenések ideális méretűek, akár szórást is kérhetünk rájuk, ha extráznánk rajta. Öröm, hogy már a Tompa utcában is van egy MAMO!

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró Szponzorált

Új étlap, különleges koktélok az ARAZ Étteremben, és egy mesés szecessziós kávézó a galérián

A közel 15 éves ARAZ Étteremben beszélgettünk Barka Áron séffel, kipróbáltuk a kedvenceket, a mesés kávézó pedig visszarepített az időben.

Gasztró

IN TOWN Hotpot

A kínai gasztronómia sharing conceptjeként ismert hot potjáért nem is kell messzire menni, hiszen a kőbányai Monori Center az egyik legautentikusabb étteremmel mutatja meg a kínai ételek sava-borsát.

Gasztró Szabadidő

Vendégségben a Walter Rózsi-villában

A Walter Rózsi-villa egy híres operaénekesnő otthonaként, egykor nagyszabású fogadások és díszes összejövetelek impozáns helyszíne lehetett. Március 9-én, a primadonna egykori villájában ismét a vendéglátásé lesz a főszerep: az Onyx Alkotói Közösség tagjai a meghívottak három tematikus programra.

Gasztró

25. Országos Étterem Hét

A jubileumi, 25. alkalmat ünnepelve tavasszal a szokásosnál hosszabb ideig várja majd a vendégeket az Országos Étterem Hét rendezvény. Március 7. és 24. között országszerte 177 étterem várja a vendégeket, akiknek figyelméért fix, rendkívül előnyös árú, válogatott menüsorokkal, izgalmas fogásokkal és alapanyagokkal versengenek a helyszínek és a séfek. A Top kategória 5900 Ft-tól, a Prémium kategória 7900 Ft-tól, az Exkluzív kategória 9900 Ft-tól kínál 3 fogásos menüsorokat.

Neked ajánlott

A