Végre bárki felmehet a Postapalota tetőteraszára, ahonnan nemcsak körbekémlelheti Budát, de a pesti oldalon magasodó épületeket is észreveheti. Az épület százéves története alatt most van először lehetőség arra, hogy felmehessünk a teraszra, ugyanis ez a nyilvánosság előtt egészen idáig zárva volt. A Pénzmúzeum Panoráma Teraszára a Múzeumok Éjszakáján egy vezetett épülettúra keretén belül is felmehetünk.

Nemrég feljutottunk Budapest egyik különleges helyszínére, a Postapalota tetőteraszára, ahonnan egészen más szemszögből láthatjuk a várost, mint eddig. Itt nem a megszokott Duna, Bazilika, Országház és Gellért-hegy kép fogad minket, hanem Krisztinaváros és a pesti oldalon magasodó épületek – mint az Agora Budapest tornyai.

A Sándy Gyula tervezte Postapalota a Széll Kálmán tér ikonikus épülete, amelynek bástyaszerű tornyait eddig csak lentről lehetett megnézni, ám a most megnyitott Pénzmúzeum Panoráma Teraszról már egészen közel mehetünk a tornyokhoz. A teraszt egyelőre csak azok a vendégek látogathatják, akik beregisztrálnak a Pénzmúzeumba és megnézik a kiállítást, ami amellett, hogy ingyenesen látogatható, még izgalmas is. Sőt, itt bárki a kezébe foghat egy 250 millió forintot érő aranytömböt. 
 
A teraszon egy kis kávézót alakítottak ki, ami egy belvárosi kávéház kínálatát hozza. Itt a vendégek megbeszélhetik a kiállításon látottakat egy finom kávé és sütemény kíséretében, valamint elmerülhetnek a nem mindennapi látványban. A látogatási idő igazodik a Pénzmúzeum nyitvatartásához, a Múzeumok Éjszakáján viszont délután 4 és éjfél között egy vezetett túra keretén belül ismerhetik meg az épületet és a teraszt az érdeklődők, amire ide kattintva lehet jelentkezni.

Címkék