Azt már megszokhattuk, hogy a BelFrit mindig előrukkol valami újdonsággal, ha belga sült krumpliról és street food fogásokról van szó. Jelenleg 5-féle Dirty Fries variációból lehet választani a BelFrit kínálatában, melynek alapja egy adag friss burgonyából sütött belga hasábburgonya, amit izgalmas feltétekkel kínálnak, és akár a titkos belga fűszerkeverékkel is kérhetjük.

BelFrit közel két évtizede az a hely Budapesten, ahol friss sült krumplit és ízletes hamburgereket, finger foodokat kóstolhatunk, és ahol a sült krumpli nem mirelit, hanem friss burgonyából készül, választhatóan sóval vagy különleges fűszerekkel megszórva. A BelFrit jó eséllyel pályázik a Budapest legjobb sült krumplija címre, ráadásul már a legújabb Dirty Fries variációkat is megkóstolhatjuk.

Lássuk, mit rejtenek a hangzatos elnevezések:

  • Cheesy Chips: aranybarnára sült hasábburgonya, meglocsolva jalapeñós cheddar sajtszósszal, megszórva pirított hagymával és jóféle, csípős jalapeño paprikával.
  • Bacon and Egg: forró hasábburgonyára apróra vágott pirított bacon és tükörtojás kerül. Ezt meglocsolják szószokkal, majd a tetejére apróra vágott lila hagymát hintenek.
  • Dirty Frikandel: a frikandel egy belga virslikülönlegesség, mely curry fűszerezésével az egyik legkedveltebb streetfood-snack Belgiumban. A Dirty készítésekor egy frikandelt megsütnek és felkarikázva a friss hasáb tetejére halmozzák, erre jön rá majonéz és ketchup, végül az aprított lilahagyma zárja az ízkavalkádot.
  • Cheesy Beef: a hasábburgonyára rostlapon sült, cheddar sajttal összesütött darált marhahús kerül, erre érkezik menetrendszerűen két forró, rántott hagymakarika és meglocsolják bőségesen ketchuppal.
  • Dirty Salmon: a fehér húsú rántott vadlazac filét feldarabolják, így kerül rá a belga hasábra. Meglocsolják belga tartárral, amelynek citrusos, enyhén fanyar íze kiválóan illik ehhez a halételhez. A felezett kapribogyó és az apróra vágott lilahagyma pikánsan fanyar párosítás.
 

Tehát ha szeretjük az igazi belga hasábot, és szeretnénk pár extravagáns csavarral megkóstolni, akkor érdemes a BelFrit Dirty Fries variációiból válogatni!

Címkék