21. századi magyar konyha, Fortuna utca 21., blackjack kártyajáték dzsókerek nélkül. Ha modern formában érkező, de nagyon is a minőségi és szeretett magyar ízekre hangolt fogásokra vagyunk kíváncsiak, akkor jó választás lehet a Budai Várnegyed vendéglője. Randevúra, családi ebédre, külföldi barátokkal, hogy meg tudjuk mutatni, miről is szól az annyiszor megráncigált, de rengeteg értéket képviselő konyhánk.

Immár 13 éve számít biztos pontnak a 21 A Magyar Vendéglő a Budai Várnegyedben. Akkor foglalunk asztalt hozzájuk, ha a jelenkor ízlésére formált magyar fogásokra vágyunk, kiváló alapanyagokkal készítve, a legmodernebb konyhatechnológiákat használva. Ha ez túl fennköltnek hangzik, akkor egyszerűsítünk egyet a képleten: náluk biztos, hogy minőségit, ízleteset fogunk enni a levestől a desszertig, mégpedig olyan újszerű formában, amit biztos, hogy lefotózunk majd, és álmélkodunk rajta, hogy így is lehet hortobágyit, borjúbécsit, spenótfőzeléket vagy éppen somlóit tálalni. 

A 21 étlapja sosem terjengős, fogásaikkal szeretnék megmutatni mindazt az örökséget, amire büszkék lehetünk, de emellett saját kreativitásuk és jövőbe tekintésük is megjelenik minden egyes tányéron. Igyekeznek a legrövidebb ellátási láncon keresztül beszerezni alapanyagaikat, a menün indokoltan nem szerepel tengeri hal vagy herkentyű és egyéb egzotikusabb komponens. Van helyette magyar pisztráng és ponty a halászléhez, kiváló minőségű sertéshús, borjú vagy kacsa. 

A klasszikusaikat, úgymint a borjúbécsit, a csirkepaprikást, a gulyáslevest, a tanyasi tyúkhúslevest, a tokaji kacsamájpástétomot, a hortobágyi palacsintát és a 21 somlóit sosem törölnék le a menüről, ezeknek komoly rajongótábora van. 

De olyan, ritkán látott finomságot is rendelhetünk, mint a Rácz-fogas-paprikás burgonyapürével, lecsóval és szalonnával, kacsamellük imádni való körete a tepertős nudli, az egészre pedig kápiamártással teszik fel a koronát. 21. századi spenótjukhoz kérhetünk rántott báránybordát, de bundázott tojással is érkezhet, vegetáriánus kivitelben. 

Mind a konyhai csapatnak, mind a náluk gyakran megfordulóknak folyamatos újdonságot jelentenek a táblás ajánlatok, amik mindig szezonálisak, és ugyanúgy maradnak a hazai gasztronómia vonalán. Mozgásteret biztosítanak a 21 séfjének, aki szezonról szezonra alkot általában két levest/előételt, három-négy főételt és egy desszertet. 

Kiemelkedő magyar borkínálatot találunk náluk, számos olyan tétellel, amik máshol nem vagy csak limitáltan érhetők el. Örömmel ajánlanak különlegességeket egyes ételeikhez, értő kezekben leszünk náluk. 

Nekünk egyértelműen a teraszos időszak a kedvencünk náluk, jóllehet odabent is hangulatos és menő a tér, de a Fortuna utcában teraszozni mindig élmény. Karnyújtásnyira a város fontos épületei, a mediterrán hangulatú, szűkösebb utcák és a panoráma is ad egy teljesen egyedi karaktert ennek a környéknek. Itt jó sétálni, bármikor visszatérni, anekdotázni és ebédelni/vacsorázni egyet. Vagy csak elfogyasztani egy remek halászlét, és ha már helyben vagyunk, utánaküldeni a ház rigójancsiját

Címkék