Buda egyik legnagyobb és leghangulatosabb parkjában, a Millenárison található Széllkapu Parkban találjuk a Zsiráf Budát, ahova bármikor beülhetünk egy jó pizzára, finom koktélra és remek zenéket hallgathatunk, legyen szó kellemes délutáni megpihenésről, munkaebédről vagy esti mulatozásról. Április 13-tól nyit a terasz, a Zsiráf pedig a régi kedvencekkel – például a mortadellás-pisztáciás pizzával vagy az új-zélandi fehérborral – és extra újdonságokkal üdvözli a tavaszt. A terasznyitón izgalmas zenei felhozatal és gyerekprogramok várnak ránk, de a szezonban még számos meglepetéssel készülnek.

Budán van pár hely, ahol remek nápolyi pizzát ehetünk, de ahhoz kétség sem fér, hogy a Zsiráf hangulatos teraszán, a városi oázis közepén elropogtatni a pizzánkat, miközben a kezünk ügyébe még egy remek gin-tonik vagy talán valami extravagáns koktél is kerül, az utánozhatatlan.

Pizza amore

A pizzák nap mint nap az autentikus nápolyi kemencében sülnek, az alapanyagok is Itáliából érkeznek, és a 24 órás kelesztés, majd a 60-90 másodperces sütés garantálja a roppanós széleket és az omlós belsőt. A pizzák között mindenki megtalálja az ízlésének megfelelőt, az egyszerűbb Marinarától haladhatunk az extrább tételekig, például a pikáns szalámival érkező Diavoláig vagy a sárga paradicsomszósszal és buffala mozzarellával toppingolt Yellow Margheritáig. 

De visszatért az étlapra a személyes kedvencünk is, a mortadellás-pisztáciás pizza. Ha pedig desszertre vágynánk, akkor sem kell lemondanunk az olasz dolce vitáról, a házi tiramisu vagy pannacotta garantáltan levesz minket a lábunkról.

Frissítő gin-tonikok, extra spritzek és ütős koktélok

A pizzák mellé remekül csúsznak a jobbnál-jobb italok, főleg ha ezt a teraszon egy napsütötte délutánon vagy egy langyos estén fogyasztjuk el, miközben élvezzük a különböző zenei programokat, hiszen hol a DJ-k ütemei, hol egy-egy koncert szórakoztatja a vendégeket.

Visszatérve az italokra, nem maradhat el a tavasz és a nyár slágere, a gin-tonik: az itallapon több mint 20 féle gin és mellé javasolt kraft tonik található, de saját párosításokat is kitalálhatunk. Aki pedig inkább a spritzekért rajong, a megszokott Aperolon túl választhat Campari Sodát, vagy különböző ízesítésű prosecco-spritzeket. 

De az olyan klasszikusok sem hiányozhatnak, mint a Negroni, a Mojito vagy a Mai Thai, de ha igazán szeretnénk bepörgetni az estét, akkor válasszuk az abszintos-gyömbérsörös Bohemian Mule-t. Az itallapon pedig számos tavaszi újdonságot is köszönthetünk majd, de érdemes figyelni a söröket és a borokat is, mert a régi kedvencek itt is visszatérnek, például a sokak által kedvelt lager vagy a különleges új-zélandi fehérbor.

Terasznyitás újdonságokkal spékelve

Reméljük, lassan búcsút inthetünk a szeszélyes áprilisnak, és önfeledten élvezhetjük a tavaszi jó időt és a terasznyitások szezonját. Április 13. és 16. között a Zsiráf Buda terasza is kinyit a Millenáris zöld oázisának közepén, erre pedig izgalmas zenei programokkal és fellépőkkel készülnek. 

Április 16-án a gyerekeké lesz a főszerep, akiket a Kidspirit vár színes programokkal. Amíg a szülők élvezik a pizzákat és az italokat, addig a kisebbek szuper kézműves foglalkozásokon vehetnek részt. De nem csak a szezonnyitó alkalmával lesznek remek programok, érdemes figyelni a Zsiráf Buda Facebook-oldalát, ugyanis a teraszt időről-időre szuper fellépők, minikoncertek és DJ-k töltik meg, és további izgalmas programok is színesítik a hétvégéket és a hétköznapokat. Ha pedig magánrendezvényünkre, születésnapra, céges bulira, csapatépítőre, évfordulóra vagy bármilyen különleges eseményre keresünk helyszínt, a Zsiráf Buda akkor is tökéletes választás.

A fejlesztések pedig folyamatosak, így nemcsak az étel- és itallap újul meg, de hamarosan egy újabb szuper szolgáltatást vezetnek be: a parkba látogatók előre le tudják adni majd a rendelésüket, amit egy pick-up ponton lehet felvenni.

Azt még megsúgjuk, hogy tényleg érdemes lesz figyelni a Zsiráf Buda eseményeit, mert a környék másik ikonikus gasztroegységével, a nor/ma granddal együttműködésben hamarosan vendégei lehetünk egy nagyszabású pikniknek, aminél jobb programot nem is találhatnánk Buda egyik legzöldebb parkjában.

Címkék