Fenntartható szemlélettel, több mint 20 új termékkel, kényelmesebb és még zöldebb vendégtérrel, Brót by Villa Bagatelle néven nyitott újra a 12 éves Brót a MOM Parkban. Maradtak a szuper kenyerek és péksütik, ám mostantól jóval több salátát és kencét ehetünk és vihetünk haza melléjük. Ráadásul környezettudatosabb formában.

A Bagatelle-esektől megszokhattuk már azt a minden apró részletre kiterjedő, gondos és szeretetteljes hozzáállást, amely minden helyükön, a Villa Bagatelle-en, a Bróton és a Gardenhouse home hotelen is érezhető. Gondoskodásuk pedig sosem állt meg a helyek kapujában, a társadalmi ügyek iránti fogékonyság és a környezettudatosság már a kezdetektől ennél szélesebb keretben jelenik meg náluk. Nem volt ez másképp a MOM Parkban lévő Brótban sem. Az egykor Bagatellini néven is működött, 12 éves egység most Brót by Villa Bagatelle néven újult meg, és amellett, hogy a vendégtérben a jól megszokott Hello Wood-os fák mellett most élő sövény is közelebb hozza hozzánk a természetet, az arculat is felfrissült.

Nemcsak a vendégtér, de a kínálat is változott, az eddigi kedvenceken kívül több mint 20 új finomság közül válogathatunk, krémekkel, salátákkal, egytálételekkel bővült a választék, elsősorban olyan fogások kerültek be tehát, amiket egy fárasztó nap során az itt vásárolt pékáruval együtt ebédre vagy vacsorára is fogyaszthatunk.

Mi a krémek közül a gyömbéres (1890 Ft) és a céklás (1490 Ft) hummuszt próbáltuk, ami nemcsak szuper finom volt, de gyönyörű színes is, a kedvencünk pedig a füstöltpisztráng-pástétom (2990 Ft) lett, amit egy kis zöld alma tesz még izgalmasabbá. Ennél már csak a guacamole (2990 Ft) volt jobb, kecskesajttal és spárgával, de hosszan tudnánk sorolni az új finomságokat a gránátalmás céklától a tésztasalátán át az olívaolajban eltett grillezett zöldségekig. Ami pedig jó volt, az maradt, a kávé még mindig erős és melengető, a kenyerek és a pékáru továbbra is a Villa Bagatelle saját pék- és cukrászműhelyében készül, hagyományos lassú technikákkal, adalékmentesen.

Ha pedig a finomságok dobozai és csomagolása miatt aggódnánk, azt se tegyük, ugyanis a legnagyobb részük lebomló, többször használható vagy újrahasznosított alapanyagból készül. A zero waste törekvések mellett a tulajdonosoknak, Ágnes és Albrecht Wirtznek a társadalmi felelősségvállalás is fontos, a Világszép Alapítvány alapítóiként már eddig is nagyon aktívan részt vettek szegény sorsú gyerekek támogatásában. A nagyon cuki papírpoharak, amikből a Brótban ihatunk, szintén erre az ügyre hívják fel a figyelmet, a megmaradt pékáru pedig rászorulókat segítő szervezetekhez kerül. Az amúgy is remek ízek így talán még jobban esnek, csak az a kérdés, hogy mit kérünk a Brótból, hiszen nem is olyan könnyű választani a sok színes-ízes finomság közül.

Címkék

Elérhetőségek

Brót by Villa Bagatelle MOM Park – 1123 Budapest, Alkotás utca 53. Facebook-oldal Weboldal