Lenyűgöző kilátással, a hömpölygő Duna látványával, a város pislákoló fényeivel, egy pohár gyöngyözőborral és igazi gasztrokalanddal vár minket az InterContinental Budapest Valentin-napon. Ha párunkat idén egy felejthetetlen gyertyafényes vacsorával lepnénk meg, akkor a Duna közvetlen közelében található Corso étterem lesz a tökéletes választás, ahol garantáltan felejthetetlen pillanatokat élhetünk át a szerelmesek napján.

Valentin-napi vacsora és lazítás az InterContinental Budapestben

Ha nincs ötletünk, mivel lepnénk meg párunkat Valentin-napon, és a tökéletes programot keressük, akkor a legjobb, amit tehetünk, hogy egy életre szóló élményt ajándékozunk. Az InterContinental Valentin-napján Budapest egyik legelegánsabb szállodájába érkezhetünk meg, ahol hatfogásos menüsor vár ránk a Dunára néző panoráma ölelésében. A vacsora mellett akár egy éjszakát is eltölthetünk a hotelben, ahol lazíthatunk a spa-banés pazar élményekkel zárhatjuk romantikus kalandunkat.

Hatfogásos menüsor páratlan borválogatással

Az InterContinental csodás vendéglátóhelyén, a Corso étteremben elegáns mégis fesztelen és meghitt hangulatban élvezhetjük az együtt töltött időt, miközben végigkóstoljuk az ínyenc menüsort. Ízelítőként egy pohár gyöngyözőbor és az amuse-bouche duó érkezik meg az asztalunkra, libamáj profitterol, ropogós málnadarabok és glazé, valamint pácolt marhahátszín és avokádómousse fogja nyitni az estét, melyhez egy pohár Sebestyén rosé dukál. Előételként tonhalcarpacciót kóstolhatunk, melyet ananászos korianderchutney kísér, és a Kikelet Birtok hárslevelűje társul hozzá. Frissítőként érkezik a jeges granité, proseccóval, őszibarackkal és bazsalikommal, majd egy igazi kuriózummal folytatjuk az estét: a homárkrémlevest ráktortával és zöldekkel tálalják, mely Bott Frigyes furmintjával lesz teljes.

Amikor a főételekhez érünk, három fogás közül választhatunk, ha inkább halat ennénk, akkor a tengeri sügért ajánljuk, sáfrányos rizottótortával, bébizöldségekkel és beurre blanc vajszósszal. De választhatjuk a grillezett marhabélszínt, szarvasgombás burgonyagratinnal, portói jus-vel – vagy a vegán fogást, a kakukkfűvel marinált zellersteaket, édesburgonyapürével, a főételek mellé pedig természetesen a leginkább passzoló borválogatást kóstolhatjuk. Az édesszájúak sem fognak csalódottan távozni. A Crème de Cassis – azaz a ribizlimártásos pisztáciás desszert, melyhez a Béres 5 puttonyos tokaji aszúja passzol leginkább – felteszi az estére a koronát. 

A Valentin-napi ajánlatról itt találtok további információkat, asztal foglalni a +36 1 327 6392 telefonszámon tudtok, vagy írjatok a corso.restaurant@ihg.com e-mail címre.

Címkék

Elérhetőségek

Corso Bár és Étterem 1052 Budapest, Apáczai Csere János u. 12-14. Facebook-oldal Weboldal