Mindig örömmel tölt el minket, amikor Pest megyei vagy az agglomerációban lévő érdemes és igényes helyekről írhatunk. A Monochrome egy brunchhelybe ültetett specialty kávézó, ahol azonnal otthon érezheted magad. Ráadásul Ürömön, a Pilis kapujában, számos túraútvonaltól karnyújtásnyira, de azért a III. kerülethez is közel. Bajnok villásreggelijeik és saját péksüteményeik mellett a világos pörkölésű kávék viszik a prímet.

Üröm egy kedves, dimbes-dombos község, közel a III. kerülethez és Budakalászhoz, de azért már kellően távol a dudaszótól és a villamos csilingelésétől. Közelebb lehetünk a természethez és önmagunkhoz is, pláne ha vagyunk olyan szerencsések, hogy a környéken élünk: eleve Ürömön, Solymáron, Pilisborosjenőn, Pomázon például. A Monochrome eredetileg Újbudán indult, de végül itt kötött ki, a helyiek legnagyobb örömére, hiszen abszolút hiányzott egy ilyen hely. A hiányt, az űrt betöltötték, és egy szuper specialty kávézót, brunchhelyet nyitottak, ahonnét akár süteményt is rendelhetünk, hiszen egy miniműhely is tartozik hozzá.

Reggelis étlappal dolgoznak, ami egész napra szól: hétfőn nem sütnek, de keddtől péntekig 8-tól 17-ig, hétvégén pedig 9-től 15-ig nyújthatjuk el náluk a reggelinket. Szerethető, változatos nemzetközi vonalon mozognak, omlettek, avokádótoast, duci amerikai palacsinták, zabkásák, bagelek várnak, illetve az említett saját, Monochrome sütik, amikből akár előre is rendelhetünk. Vendégségbe, szülinapra, ahogy tetszik. Megsúgták, hogy a brownie és a vegán kókuszkocka a favorit: lényegében sosem tudnának eleget készíteni belőlük, mert mindig elfogynak. 

Egy éve tart nyitva Ürömön a Monochrome, de már meg is találták a törzsközönségüket, akik a legnagyobb természetességgel járnak vissza sütizni, kávézni, beszélgetni vagy egy ráérős, lustálkodós hétvégi brunchra. Persze a kirándulók is jó kezekben lesznek: a pilisi túrázás előtt/után is szeretettel várják őket. 

Címkék

Elérhetőségek

Monochrome 2096 Üröm, Dózsa György út 2. Facebook-oldal