szabadidő

szerkesztés

Ilyen egy tökéletes hosszú hétvége – Háromnapos élménytúra a Dunakanyarban

Szerzők

  • We Love Budapest

2022. 08. 02. 11:53

Egy jól kitervelt hosszú hétvége néha többet ad, mint egy egész hét valahol a kevésbé élménydús végein az országnak. Aki a Dunakanyart célozná be, most figyeljen – kipróbált helyek, garantált élményeket adó tippek következnek.

1. nap

Lujza & Koriander

A környéken már rengeteg vendégház csalogatja a turistákat, de ha nem egy hegytetőn akarunk egymás ölelésébe záródni három napra, akár maradhatunk a bensőséges hangulatú, remekül megközelíthető Vácon is.

Fotó: Lujza & Koriander - Facebook

Lujza & Koriander nemcsak nevében izgalmas, hanem a szállás és a konyha is átlagon felüli az elegáns, meleg romantikájával.

Fotó: Lujza & Koriander - Facebook

Pár méter a főtér, néhány lépés az andalgásra tökéletes Duna-part: ha nem egy szokványos vacsorára vágyunk a nap végén, érdemes megkeresni a Magorát, a város első vegán éttermét – izgalmas konyha, ahol nem csak a tányéron lehet tetten érni a test meg a lélek harmóniáját. Száz százalékban növényi összetevőkből, kiváló minőségű alapanyagokból készült ételeik a húsevők számára is tartogatnak annyi csavart és ötletet, ami miatt őszintén merjük ajánlani.

Fotó: Hirling Bálint - We Love Budapest

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

2. nap

Vácról Nagymaros autóval is csak pár perc, de érdemes reggel a Dunakanyari körjáratra venni hajójegyet vagy csak felugorni a vonatra, mert mindkettő a piactér mellett áll meg. 

A nagymarosi termelői vásár az ország egyik legjobbja, kézműves termékek, friss élelmiszer, gyümölcsök, sajtok, húsáruk is kaphatók. A tér oldalán beülhetünk egy pohár borra, mielőtt felsétálunk a város fölé. 

Fotó: Nagymarosi Termelői Piac - Facebook

A Julianus-kilátó változatos, izgalmas túraútvonalon közelíthető meg. Sok szép panorámájú pont van a Dunakanyarban, de ez tényleg lélegzetelállító: a szintkülönbség 420 méter, becsszó, érdemes leküzdeni.

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Egy biztos, aki visszatér a városba, éhes lesz: a parti Danu Bár konyhája szerethető és kreatív. Vízparti teraszukon jólesik a hosszú ejtőzés egy pohár bor vagy kraft sör mellett – sietni sem kell, a vonatok hétvégén folyamatosan járnak éjszaka is.

Fotó: Danu Bár Nagymaros - Facebook

3. nap

Mihez kezdjünk vasárnap? Vác látnivalóinak nehéz a végére érni, de van pár kihagyhatatlan lehetőség: az egyik a Tragor Ignác Múzeum múmiakiállítása, de a magyar rajzfilmek rajongóinak tökéletes program Sajdik Ferenc grafikáinak bemutatója is. A barokk város ezen a téren rengeteg alternatívát kínál – érdemes rákeresni és rákészülni a lehetőségekre.

Fotó: Tragor Ignác Múzeum Vác - Facebook

A legendás Vörös-házat sem csak azért ajánljuk, mert Vác történetének megkerülhetetlen épülete – a Rubra Art Lounge étterem udvari teraszát a közepén találjuk. Nemcsak az évszázadok hangulata érinti meg, aki besétál, de a konyha is remek, jó alternatíva annak, aki laktató és szerethető fogásokat keres.

Fotó: Rubra Grill & Bar - Facebook

A desszertrendeléssel viszont ne siessünk, mert arra is van egy ötletünk: Magyarország egyik legjobb és legtöbbször díjazott cukrászdája szintén a váci óvárosban van. A Mihályi Patisserie kávéja, fagylaltja is hozza a whoa-élményt, de a süteményeik megkóstolása nélkül hiba lenne lezárni egy romantikus dunakanyari hétvégét.

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Hasonló tartalmak

Admin mode