A Hegyvidék itt tárgyal és mulat, ha éppen úgy adódik, de stratégiai találkozópontként is tekinthetünk a MOM Leroyra. 15 éve stabilan képviseli mindazt, amiért annyira szereti a környék: ha kell, üzleti tárgyalások origója, esetleg baráti beszélgetések szuper közege, hétvégén pedig a koktélokon és a családi ebédeken van a hangsúly.

A Leroy márka már 1993 óta jelen van Budapesten. Egy szilveszteri buli apropóján nyitott meg az első étterem, ami egy teljesen új érzést hozott el a fővárosba. Valami rendkívül menőt, kicsit amerikait, nagyvilágit, amire ki volt éhezve az újra fogékony budapesti közönség. A márkából kisebb hálózat lett, különböző vezetéssel és profilokkal, eltérő törzsvendégekkel, mintegy szuverén egységekként működnek a mai napig. 

Mondhatjuk, hogy az idén már 15. születésnapját ünneplő MOM Leroy mindig kiemelt szerepet kapott. A hegyvidéki üzletközpont sosem volt plázának tekinthető, egy átlagos bevásárlóközponthoz képest sokkal válogatottabb üzleteket vonultatott fel, kiemelt szolgáltatásokkal és olyan gasztronómiával, amire nem is számítana egy átlagos vásárló, aki már kicsit megfáradt a nézelődésben. 

Tehát itt van nekünk ez a tinédzserkorba lépett bisztró, ami már nagyon nagyon sokat élt: szolgált diszkrét búvóhelyként ünnepelt színészeknek vagy éppen elfoglalt üzletembereknek, biztos találkozóhelye a bulizós lányokból anyává vált hölgyeknek, lebonyolított néhány nagyon emlékezetes partit és kiadott már sok tízezer cézársalátát, szusitálat, túrós palacsintát. Sok a sztori és még több a lendület, hiszen a MOM Leroy csapatának különleges az összetétele: több olyan tagot is számolnak, akik a kezdetek óta velük vannak. Sokatmondó tény ez, és ritka a fővárosi pörgésben, ahol mindenki csak kapkodja a fejét, hogy hova tűnnek a kedvenc pincérek, merre igazoltak át egyes konyhák séfjei. 

Nem véletlenül mondtuk, hogy stratégiai találkozópont: egy kőhajításnyira innen fut be vagy éppen indul el Budapestről több autópálya is, vagyis evidencia az itteni találkozó. Miért is menne messzebbre, belvárosi helyre az üzletember, aki kényelmesen és flottul intézheti itt a megbeszéléseit. Nem kell bajlódni a parkolással (megoldott a mélygarázsban, ráadásul bankkártyával is lehet fizetni), ahogy az ideális hely keresgélésével sem. Kávézni, ebédelni, néhány falat szusira és édességre is vár minket a MOM Leroy

Ami a kínálatot illeti, rendhagyó módon két étlapot találunk náluk: a klasszikus bisztróson felül egy kifejezetten ázsiait is összeállítottak. Tetszik ez a demokratikus megoldás, hisz annak is eleget tesznek, aki óriás bécsit enne bajor burgonyasalátával, netán brassóival lakna jól, de a rántott csirkemáj petrezselymes burgonyával és tejfölös uborkasalátával is közel állna a szívéhez. Ez a kicsit már elfeledett, mondhatni, retró fogás igazi helyi kedvenc, amit meg is értünk, hiszen kívül ropogós, belül omlós fajta, emberes adag. 

Salátákban is jók (kedveltek a cézárváltozatok, a burrata is nagy favorit paradicsommal és olívamorzsával) és egy Big Green Egg is a konyha segítségére van, ha faszénen készülő ételekkel szemeznénk. A kacsamellet és a rib-eye steaket is érdemes megkóstolni. Időről időre a séfajánlat is változik, leginkább ezekben az ételekben éli ki kreativitását a konyhai csapat, hiszen mindig valami új, trendszerű, szezonális és vagány ételsort állítanak össze. 

Az ázsiai étlap legtöbbet rendelt fogásai talán a pho leves, a wokban készülő tészták, rizsételek, köztük a pad thai. Hangsúlyos a szusikínálat is: simán gondolhatnánk, hogy Kalifornia egyik partvidéki bisztrójában ülünk. Persze alapmakik és -nigirik is várnak, de érdemes kicsit megextrázni a rendelésünket: nekünk a konyha küldött egy ízelítőt, hogy megismerkedjünk a stílussal, amit annyira imád a környék. 

Ha pedig lokális kedvencekről beszélünk, akkor egyértelmű, hogy a MOM Leroy bulijait és szokásos rendezvényeit is ki kell emelni: a gyereknapot, a farsangot, amikor a legkisebbek zsivaja tölti meg a belső teret vagy a teraszt, a zongorakíséretes szombat estéket Fűzy Gabi bácsival, a vezető hazai DJ-k (például Nigel Stately) közreműködésével szervezett partikat, amik mindig emlékezetesre sikerülnek. 

Hamarosan a 15. szülinapját üli a hely, és még legalább ennyit kívánunk neki! 

Címkék

Elérhetőségek

MOM Leroy 1123 Budapest, MOM Park Facebook-oldal Weboldal