Gubinyi Réka párjával, Horváth Szabolccsal és tulajdonostársukkal, Baleja Attilával közösen nyitotta meg a folyamatosan megújuló Thaly Kálmán utcában ezt a főleg burgereket és koktélokat kínáló, eldugott kerttel rendelkező kis nyugalom szigetét, a Kilenc Kertet.

Rékáék a SkyWard Szélcsatornából repültek a vendéglátás világába, ahol Szabolcs és Attila is ejtőernyős-oktatóként képezte hosszú időn keresztül akár a Magyar Honvédség embereit is. Az első éttermüket még a csepeli SkyWardban üzemeltették, majd jött a Covid, az enyhülést követően pedig elhatározták, hogy inkább áttelepülnek a szigetről a városba, főleg, amikor ráleltek erre a nagyszerű adottságokkal rendelkező ferencvárosi ingatlanra.

Mindenképpen teraszban gondolkodtak, ám végül kert lett belőle. Igazán szürreális – és egyben nagyszerű – érzés a város betonrengetegének kellős közepén kiülni egy zöld kertbe piknikezni. Közben akár sörözhetünk, koktélozhatunk és falatozhatunk is, a másik nagy truváj ugyanis a burgerkínálat, amihez még a sült krumplik is – és most figyeljetek! – olaj nélkül készülnek!

Csendben megsúgjuk, hogy egy ilyen sütőberendezés árából autót lehet venni. Bőven megtérül azonban a befektetés, az olaj elhagyásával ráadásul még a burgerek, sült hagymakarikák és édesburgonya-gerezdek is egy jó nagy lépcsőfokkal egészségesebbé válnak. És ha már szóba került a tudatos táplálkozás, akkor eláruljuk, hogy Szabi a Pék hagyományos bucija mellett gluténmentes és teljes kiőrlésű buci is kérhető.

A grillezettkecskesajt-salátához (2590 Ft) remekül passzol a gránátalma és a házi gyümölcsmártás, a cheddarral töltött habanerofalatkák (1490 Ft) csípőssége pont el van találva, a rántott hagymakarikákon (990 Ft) egyáltalán nem érződik az olaj hiánya, a málnás csokoládészuflé vaníliafagylalttal (1190 Ft) pedig olvad középen, ahogy kell.

A honeymoney burger (marhahúspogácsa, vörös cheddar, mézes-mustáros szósz, jégsaláta, lila hagyma, csemegeuborka, rántott hagymakarika – 2690 Ft) pikáns és összetett, nevében pedig a méz mellett a dollárjelekre emlékeztető hagymakarika tűnik fel. A Kert XXL burger (dupla marhahúspogácsa, kertészszósz, dupla camembert, pikáns lilahagyma-lekvár, dupla pirított bacon, rukkola, paradicsom, lila hagyma – 4490 Ft) pedig az az igazi all-in típus, ami már annyira gitáros, hogy inkább azt mondanánk rá: négykezes...

Mindenkit sok szeretettel várnak a Thaly Kálmán utcában, de a Kilenc Kert fő célközönsége alapvetően nem a külföldi egyetemisták vagy a hajnalig ivó partihuligánok, hanem a környéken élő emberek, akik igazi törzshelyükre is lelhetnek ebben a piknikezős életérzéstől duzzadó, kifejezetten barátságos helyben. Burger és sör tutira van, de plédet és napernyőt szerintünk vigyetek!

Címkék

Elérhetőségek

Kilenc Kert 1096 Budapest, Thaly Kálmán utca 58. Facebook-oldal