A Szervita tér után a Király utcában is nyílt egy Joe&Fredo fánkozó. A magyar franchise összesen több mint 75 különböző fánkkal vár minket, az új üzlet szezonális kínálatában pedig egyszerre 14 típus közül válogathatunk. A finomságok mellett nagyon elegáns üzlethelyiségekkel is hódítanak a fővárosban, és hamarosan az országhatáron túl is terjeszkednek.

A forgalmas Király utcában, a Carat Hotel közvetlen szomszédságában egy púderszínű fánkparadicsomot találunk. A boltban folyamatos a pörgés, egymás után sülnek a helyben készült fánkok, amelyek csinos, de inkább felnőttes, a töltelékre utaló díszítést kapnak.

Az üzlethelyiséget a hotelből is megközelíthetjük, így vendégként akár édes bűnbeeséssel is indíthatjuk a napunkat, de az utca felől is folyamatos a forgalom, a csinos fánkok mellett a belső tér is igazán hívogató. A finomságokkal zsúfolt kirakaton át vagy a pult melletti ajtóból kifejezetten csajos, de azért nem émelyítően hercegnős enteriőrre nézhetünk be, púderrózsaszínnel, virágdíszekkel, némi arannyal és kontrasztos, fekete-fehér padlóval. Ha sétálós randi közben dobnánk be egy gyors finomságot, vagy barátnőkkel beülnénk valahova egy órácskára mozi vagy színház előtt, akkor tökéletes helyen vagyunk, de elvitelre is vásárolhatunk (ehhez hamarosan csinos saját dobozok is készülnek).

A fánkok helyben, frissen, saját recept alapján készülnek, összesen több mint 75 fajta van belőlük, egyszerre pedig 14 variáció közül válogathatunk. A nyári kínálatban olyan különlegességek szerepeltek, mint a levendulás, a narancsos vagy a citromos fánk, az egyik karácsonyi különlegesség pedig a fahéjas-almás változat lesz. Jelenleg a csoki, a kókusz, a vanília és a különböző magvak jelennek meg az ízek között. 

Eléggé fajsúlyos darabokkal állunk egyébként szemben, a szuper krémeket egy kicsit tömörebb tésztába töltik, egyszerre nem is nagyon fér belénk egy fánknál több, feltéve, hogy képesek vagyunk racionális döntést hozni a csodás finomságokat látva. A sütik prémium-hozzávalókból készülnek, és eléggé méretesek, így magasabb árkategóriába tartoznak (10001500 Ft).

A boltban egymás után érkeznek a finom, még langyos fánkok. Mi háromfélét próbáltunk ki. A pekándiósat (1500 Ft) egy vendég ajánlotta, nagyon finom volt. A kókuszos-csokis verzió (1500 Ft) tetején kicsit ropogott a kókuszforgács, szuper volt a puha töltelékkel és a finom csokimázzal együtt. Kedvencünk azonban a crème brűlée fánk volt (1700 Ft), ami még langyosan érkezett, krémjében igazi vanília apró, sötét magjait fedeztük föl, a tetején pedig hajszálvékony karamellréteg roppant. Ezt mindenképpen érdemes kipróbálni.

A magyar franchise második üzlete közel két hónapja nyílt meg, nem titkolt céljuk, hogy minél több külföldi városban is megkóstolhassuk szuper fánkjaikat. Hamarosan Prágában, Németországban, sőt Egyiptomban és Kuvaitban is nyílhat Joe&Fredo. Mi egyelőre a két budapesti üzletbe, a Király utcába és a Szervita térre mehetünk a szuper fánkokért.

Címkék

Elérhetőségek

Joe&Fredo 1061 Budapest, Király utca 6. Facebook-oldal Weboldal