Az Újlipótvárosban nyáron nyílt, olajfalevelet tartó galambos logójú reggeliző-brunchozó, a NOAH (magyar alakja Noé) igazi többfunkciós törzshellyé válhat, ahol a reggelitől a pezsgős-champagne-os brunchon és ebéden át az esti bar foodos gintonikozásig bármi beleférhet.

Számtalanszor megénekeltük már Újlipótváros egyedi lüktetését és „falu a városban” jellegét, a környék kifelé kissé zárt, belül azonban rendkívül összetartó közösségével együtt.

A NOAH hivatalosan a Radnóti utcában van, gyakorlatilag azonban a Dunára, a Margitszigetre és Budára néző Újpesti rakpart felé terül el az egész lokáció. Az univerzális bisztrót Koltai Tamás tulajdonos a nyár közepén még Czigléczky Tibor szakmai iránymutatásával és ötleteivel nyitotta meg, az executive chef pozíciót azonban egy ideje Tamás régi barátja, az ismert és elismert séf, Lőrincz György tölti be. A Csoó Gabriella és Kocsmár Olivér üzletvezetése alatt működő NOAH pedig hamar a környék egyik kedvence lett.

Viszonylag szűk, de átgondolt és több esetben poharazva is elérhető magyar és nemzetközi pezsgő- és borkínálat, széles minőségi spirit- és gin-tonik-felhozatal, a hangszórókból pedig reggel francia sanzonok, később üdítő bárzene szól, és hát ott vannak még a lehengerlő reggelik, brunchételek és a napközbeni főfogások: ezt a helyet nekünk találták ki!

Elsőként Gyuri egyik ikonikus fogását, a francia bélszíntatárt kóstoltuk meg kovászos pirítóssal (4290 Ft), majd egy csodás Eggs Benedict (cheddarral és baconnel a közepében sütve – 2990 Ft), valamint egy fantasztikus és laktató Croque Madame (1990 Ft) érkezett, ami a francia reggelik királynőjeként végleg nyomatékosította bennünk a NOAH – és Lőrincz György séf – francia gasztronómiai irányultságát.

A végén a baileyses csokitortát (1290 Ft) csak a szemünk kívánta, de természetesen az is pillanatok alatt elfogyott. A NOAH egy jó ízléssel kialakított, elegáns, mégis otthonos, igazi közösségi hely, ahol ottjártunkkor folyamatosan adták egymásnak a kilincset a környékbeliek. Lőrincz György séf neve önmagában garancia a magas minőségre, a hozzáértő igényességgel kialakított itallap miatt pedig a bor- és spiritbárok kedvelői is visszatérő vendégek lesznek. Újlipótváros igazán szuper lokáció, és jól láthatóan helyről helyre csak fejlődik!

Címkék

Elérhetőségek

NOAH 1137 Budapest, Radnóti Miklós utca 45. Facebook-oldal Weboldal