A szigorú elvárásainkat is magasan felülmúlta az egykori Széphalom Vendéglő helyén kialakított és néhány hónapja nyílt Boathouse Budapest, ami nagyszerű és stílusos ételeivel, piszkosul vagány belső terével és hangulatával, valamint fiatal és barátságos csapatával úgy kellett már erre a környékre, mint vitorlába a szél a Kékszalag versenyen.

Csak panaszkodnunk kellett, hogy a belvároshoz képest a II/A kerület mekkora gasztrosivatag, máris elkezdtek nyílni a jobbnál jobb helyek a környéken. Ez a lokáció egyszerre igényes és érti pontosan a jó ár-érték arányt, így nem könnyű megvezetni az ittenieket holmi értékes belbecs nélküli, csillogó üveggolyókkal, meg hát az nem is szép dolog – valljuk be. A Boathouse azonban nemcsak kikötő a budai gasztronómia tengerében, hanem maga a friss, új szél is, ami a vitorlást hajtja a hűvös hegyek határán.

Bába Tamás tulajdonos – és séf – egy olyan helyet álmodott meg a Hidegkúti útra, ami egyrészt megtestesíti a vízhez, a tengerhez való elemi vonzódását, másrészt olyan környezetet, hangulatot és kínálatot teremt, hogy nemcsak a környékbeliek lesznek a törzsvendégei, hanem akár a város távoli részeiről is érdemes lesz átutazni miatta. Aki ismerte a régi Széphalom Vendéglőt, annak ide belépve tátva marad a szája.

Iszonyat menő, áttetsző ónixkőből készült, ledes látványpult, plafonra erősített csónak, telefonról állítható, sokszínű hangulatvilágítás, hiphop, funky, vagány tetkók, a tévében meccsek, Gin Mare, csevap, carbonara, borjúbécsi, cigánypecsenye és állati jó fej személyzet, ami jól érezhetően baráti társaság is. Beléptünk, és abban a pillanatban beszippantott minket az egész.

Nincsen mismásolás, nincs semmi langyos víz, ezek egész egyszerűen karakán ételek. Ütősek az ízek, gyönyörű a tálalás, és közel sem minifalatokat hoznak ki elénk, hanem tartalmas fogások érkeznek, és mindenki megtalálhatja a saját kedvenceit. A Boathouse csevap pitával, lila hagymával és ajvárral (4990 Ft) intenzív – mégsem túlzó – ízű és jó szaftos, a kifejezetten pikáns spagetti „tengerparti érzéssel”, fekete kagylóval és rákkal (6490 Ft) és az egészen krémes ízű szarvasgombás tagliatelle pirított bélszíncsíkokkal és érlelt parmezánnal (5990 Ft) pedig amellett, hogy elképesztően összetett ízbomba, megmutatja, mennyivel jobb végeredményt kapunk, ha száraztészta helyett frissel dolgozunk.

Karakteresek, de nem megosztóak az ízek – ezt fontos kiemelni. Ahogy azt is, hogy a konyha remekül játszik az ételeken belül az állagokkal (krémes, al dente, lágy, ress), és hogy rendkívüli módon átjön a végeredményen az odafigyelésen és a jó érzéken kívül az alapanyagok magas minősége is. Így kell szerintünk igazán patent éttermet csinálni!

Minden elemében egy kifejezetten fiatalos – mégis mindenkihez szóló – és rendkívül minőségorientált, igényes hely a Boathouse, ami étteremként, bárként, kávézóként vagy akár csak beszélgetőpontként is törzshelyünk lesz a jövőben. Ez már nem sivatag itt, kérem szépen: a csónakház végre a hegyek közé is elhozta nekünk a tengert.

Címkék

Elérhetőségek

Boathouse Budapest 1028 Budapest, Hidegkúti út 79. Facebook-oldal Weboldal