A Pódium története 2014-ben kezdődött Óbudán, a Kolosy téren. Lényegében két épület közé, egy foghíjtelekre költöztek be, amolyan nyári, kiülős-meccsnézős-koncertes helyként. Először téliesíteni szerették volna, majd ezt elengedték, ezt követően pedig a közelben rátaláltak a tökéletes üzlethelyiségre. Nagy ablakok, sok fény, remek belső elrendezés és egy méretes terasz Óbuda talán leghangulatosabb részén, ahol a sok kipakolt leandernek és a környező épületek jellegének köszönhetően egészen mediterrán hangulat van. Náluk jártunk estebéden.

Csütörtök késő délután van, meleg, de annyira nem kánikulai nap. Az emberek már szivárognak haza a munkából, többen viszont úgy döntenek, még maradnak egy kicsit a barátaikkal, lazítanak egyet. Ehhez úgy keresünk ideális helyet, hogy vagy a munkahelyhez, vagy a lakóhelyhez legyen közel, esetleg a kettő között félúton, így találkozzunk a többiekkel. 

Óbudán keresve sem találhatunk jobb helyet a Kolosy térnél: bájos, van egy kicsit zártabb, családiasabb jellege, ami miatt mi nagyon szeretünk itt időzni. Igaz, a helyek fluktuációja elég nagy (ez a városrész többi részére is jellemző…), de ha megtaláljuk a favoritot, nem is kell tovább keresgélni.

A Pódium lokációja remek, hiszen tömegközlekedéssel, gyalog és autóval is könnyen és stresszmentesen meg lehet közelíteni. Ha nincs parkolóhely az utcán, még mindig van egy mélygarázs éppen 100 méterre, ami egyszerűsít a történeten. Az említett nyári hangulat adott és nagyon szerethető, de a menő, „urban jungle” stílusú belső tér miatt a behúzódós idő is örömteli, hála a modern dizájnnak és a sok növénynek. A Pódium tágas és kiváló elrendezésű (plusz akadálymentes!), a nagy bárpult és az asztalok mellett egy egész gyereksarok várja a legkisebbeket. Míg a szülők esznek-isznak, a picik rajzolhatnak, mesekönyvet nézegethetnek, színezhetnek. A családhoz persze hozzátartoznak a kutyusok is: őket is örömmel fogadják egész évben. 

A Pódium rendezvényes-konferenciás-workshopos helyszínként is működik. Volt már náluk világraszóló szülinap, esküvőket is gond nélkül lebonyolítanak, sőt céges konferenciáknak és workshopoknak is helyet tudnak adni. Minden audiovizuális lejátszó adott hozzá: nagy LED-tévé, jó hangosítás például. Minden egyedi megoldásra nyitottak, így bátran lehet keresni őket ilyen jellegű ötletekkel. 

Ha pedig csak lazítanánk, fogyasztanánk náluk, akkor se habozzunk. Délidőben a környék legváltozatosabb, szuper ár-érték arányú ebédjét kínálják, és nagyon büszkék rá, hogy sok közelben dolgozó az egész heti ebédet náluk oldja meg, sőt, rengeteg fotó is készül a Pódium déli fogásairól.
 
Délutántól indul az à la carte és a koccintás, limonádézás. Érkezhetünk ide akár egy koncert vagy buli előtt is, hogy egy remek sörözés/koktélozás vagy egy könnyed vacsora után induljunk útnak az éjszakába. 

De akár maradhatunk is, hiszen a club megnevezés sem véletlen: péntekenként DJ keveri a zenét, heti rendszerességgel tartanak tematikus bulikat, latin táncesteket, élő zenés programokat. Erős a koktélválasztékuk, és  lényegében bármi mást is el tudnak készíteni, alkoholos és alkoholmentes verzióban is. Mi egy gigantikus mangós és egy epres limonádét szürcsöltünk.

Ami a konyhát illeti: rengeteg energiát fordítanak arra, hogy minden minőségi legyen. Nemzetközi a választék, nincs kifejezett magyaros vagy éppen amerikai vonulat, legalább egy rántott fogás és kacsa/vad is helyet kap, igazi fine bistróhoz illően elkészítve. Ha éppen egy egyszerűbb comfort foodot választanánk, a burgert mi nagyon szerettük, ajánljuk kóstolásra!

Itt mindenkihez szólnak: válogatósabb kisgyerekekhez, kísérletezni szerető fiatalokhoz, meglévő kedvenceket preferálókhoz, ételintoleranciával küzdőkhöz is. Étlapjukon feltüntetik a mentes verziókat és azt is, ha valamit kérésre el tudnak készíteni glutén- vagy laktózmentesen. Sokan vannak, akik a közelben dolgoznak és hozzájuk járnak ebédelni, majd úgy döntenek, hogy a vacsorát is ide szervezik – ez a jó modell, azért is szorgalmazzák az ebédet, hogy elégedettség esetén visszatérjenek a már ismerős arcok. 

A Pódium egyik legnagyobb erénye a barátságossága. A felszolgálók mindig mosolygósak és segítőkészek, ha úgy hozza az élet, még egy kártyatrükköt is kapunk a vacsora mellé az egyik kollegájuk jóvoltából. Egyszerűen jó ezen a III. kerületi teraszon beszélgetni, megvárni az estét és nyugtázni, hogy kedves emberek között egy nehéz napból is keveredhet happy end. 

Címkék

Elérhetőségek

Pódium Bistro & Club 1036 Budapest, Bécsi út 63. Facebook-oldal