Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Ez is érdekelheti

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Gasztró

Étterem mediterrán hangulatú terasszal Óbuda egyik leghangulatosabb részén: Pódium Bistro & Club

A Pódium története 2014-ben kezdődött Óbudán, a Kolosy téren. Lényegében két épület közé, egy foghíjtelekre költöztek be, amolyan nyári, kiülős-meccsnézős-koncertes helyként. Először téliesíteni szerették volna, majd ezt elengedték, ezt követően pedig a közelben rátaláltak a tökéletes üzlethelyiségre. Nagy ablakok, sok fény, remek belső elrendezés és egy méretes terasz Óbuda talán leghangulatosabb részén, ahol a sok kipakolt leandernek és a környező épületek jellegének köszönhetően egészen mediterrán hangulat van. Náluk jártunk estebéden.

Csütörtök késő délután van, meleg, de annyira nem kánikulai nap. Az emberek már szivárognak haza a munkából, többen viszont úgy döntenek, még maradnak egy kicsit a barátaikkal, lazítanak egyet. Ehhez úgy keresünk ideális helyet, hogy vagy a munkahelyhez, vagy a lakóhelyhez legyen közel, esetleg a kettő között félúton, így találkozzunk a többiekkel. 

Óbudán keresve sem találhatunk jobb helyet a Kolosy térnél: bájos, van egy kicsit zártabb, családiasabb jellege, ami miatt mi nagyon szeretünk itt időzni. Igaz, a helyek fluktuációja elég nagy (ez a városrész többi részére is jellemző…), de ha megtaláljuk a favoritot, nem is kell tovább keresgélni.

A Pódium lokációja remek, hiszen tömegközlekedéssel, gyalog és autóval is könnyen és stresszmentesen meg lehet közelíteni. Ha nincs parkolóhely az utcán, még mindig van egy mélygarázs éppen 100 méterre, ami egyszerűsít a történeten. Az említett nyári hangulat adott és nagyon szerethető, de a menő, „urban jungle” stílusú belső tér miatt a behúzódós idő is örömteli, hála a modern dizájnnak és a sok növénynek. A Pódium tágas és kiváló elrendezésű (plusz akadálymentes!), a nagy bárpult és az asztalok mellett egy egész gyereksarok várja a legkisebbeket. Míg a szülők esznek-isznak, a picik rajzolhatnak, mesekönyvet nézegethetnek, színezhetnek. A családhoz persze hozzátartoznak a kutyusok is: őket is örömmel fogadják egész évben. 

A Pódium rendezvényes-konferenciás-workshopos helyszínként is működik. Volt már náluk világraszóló szülinap, esküvőket is gond nélkül lebonyolítanak, sőt céges konferenciáknak és workshopoknak is helyet tudnak adni. Minden audiovizuális lejátszó adott hozzá: nagy LED-tévé, jó hangosítás például. Minden egyedi megoldásra nyitottak, így bátran lehet keresni őket ilyen jellegű ötletekkel. 

Ha pedig csak lazítanánk, fogyasztanánk náluk, akkor se habozzunk. Délidőben a környék legváltozatosabb, szuper ár-érték arányú ebédjét kínálják, és nagyon büszkék rá, hogy sok közelben dolgozó az egész heti ebédet náluk oldja meg, sőt, rengeteg fotó is készül a Pódium déli fogásairól.
 
Délutántól indul az à la carte és a koccintás, limonádézás. Érkezhetünk ide akár egy koncert vagy buli előtt is, hogy egy remek sörözés/koktélozás vagy egy könnyed vacsora után induljunk útnak az éjszakába. 

De akár maradhatunk is, hiszen a club megnevezés sem véletlen: péntekenként DJ keveri a zenét, heti rendszerességgel tartanak tematikus bulikat, latin táncesteket, élő zenés programokat. Erős a koktélválasztékuk, és  lényegében bármi mást is el tudnak készíteni, alkoholos és alkoholmentes verzióban is. Mi egy gigantikus mangós és egy epres limonádét szürcsöltünk.

Ami a konyhát illeti: rengeteg energiát fordítanak arra, hogy minden minőségi legyen. Nemzetközi a választék, nincs kifejezett magyaros vagy éppen amerikai vonulat, legalább egy rántott fogás és kacsa/vad is helyet kap, igazi fine bistróhoz illően elkészítve. Ha éppen egy egyszerűbb comfort foodot választanánk, a burgert mi nagyon szerettük, ajánljuk kóstolásra!

Itt mindenkihez szólnak: válogatósabb kisgyerekekhez, kísérletezni szerető fiatalokhoz, meglévő kedvenceket preferálókhoz, ételintoleranciával küzdőkhöz is. Étlapjukon feltüntetik a mentes verziókat és azt is, ha valamit kérésre el tudnak készíteni glutén- vagy laktózmentesen. Sokan vannak, akik a közelben dolgoznak és hozzájuk járnak ebédelni, majd úgy döntenek, hogy a vacsorát is ide szervezik – ez a jó modell, azért is szorgalmazzák az ebédet, hogy elégedettség esetén visszatérjenek a már ismerős arcok. 

A Pódium egyik legnagyobb erénye a barátságossága. A felszolgálók mindig mosolygósak és segítőkészek, ha úgy hozza az élet, még egy kártyatrükköt is kapunk a vacsora mellé az egyik kollegájuk jóvoltából. Egyszerűen jó ezen a III. kerületi teraszon beszélgetni, megvárni az estét és nyugtázni, hogy kedves emberek között egy nehéz napból is keveredhet happy end. 

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró Szponzorált

ARAZ étterem

Az ARAZ éttermet Budapest bohém negyedében, a Dohány utcában találjuk, ahol egész évben változatos, ízletes heti menüvel, szezonális gasztronómiai különlegességekkel, egyedülálló borvacsorákkal és sok más érdekességgel várnak minket.

Gasztró Szponzorált

Új helyet nyitott a közönségkedvenc ázsiai – A padthai wokbart már a Hegyvidéken is megtaláljuk

Megnyitott a padthai új egysége a Hegyvidéken, a MoM Sportban, így az ázsiai ízek rajongói nem maradnak finom falatok nélkül a környéken.

Gasztró Budapest

Ellopták Bernátot, a Rengeteg RomKafé főmackóját

Ismeretlenek elrabolták a több száz plüssmackójáról és kiváló forró csokijairól híres Rengeteg RomKafé főmedvéjét.

Neked ajánlott

A