A környékbeliek pontosan tudják, hogy a meglepően szűkös minőségiétterem-kínálat miatt sokszor igencsak beljebb kell mennie a városba annak, aki változatos ízeket szeretne, a nápolyi stílusú pizzákról már nem is beszélve. Ezen a tarthatatlan állapoton változtatott a Pizzeria Nella Valle, ami a hűvösvölgyi Stop Shop emeletén lévő Dió Bisztróból átalakulva lett az egyik új kedvencünk a II. kerület erdővel borított peremvidékén.

Helyezkedni márpedig tudni kell! A Hűvösvölgyi úti Stop Shopot ugyanis szinte elkerülni sem lehet az Adyligetről, Remeteszőlősről, Nagykovácsiból, Hidegkútról, Solymárról és az egész vonzáskörzetből Buda belseje felé igyekvőknek. Itt válik le a Hűvösvölgyiről a Nagykovácsi út, ezért ez találkozópont, bankolási és bevásárlási lehetőség is, mostantól viszont már szuper pizzákért is be tudunk ugrani hazafelé menet, ha nincs kedvünk főzőcskézni vagy igazán kiemelkedő gourmet-falatokra vágyunk.

Horváth Dia még a HÜVI-házból hozta néhány éve a Dió Bisztrót a Stop Shop emeletére, múlt héten pedig Pomázi Péterrelaz első magyar pizzaiolóval, aki pizzavilágbajnokságon érmet szerzett – együtt gourmet-pizzázóvá alakították át a kedves kis éttermet. A pizzákon kívül klasszikus olasz fogások is várnak majd minket, és a Dió Bisztró korábban kialakult vendégkörére tekintettel a napi ebédmenüztetést is megtartották a környékbeliek legnagyobb örömére.

A klasszikus és a gourmet-pizzák a Napoletana STG irányát követik, ami stílusban picit eltér az újabban terjedő pizzadivattól

A klasszikus és a gourmet-pizzák a Napoletana STG irányát követik, ami stílusban picit eltér az újabban terjedő pizzadivattól

Légiesen könnyű, lágy, mégis ropogós a tészta, és nem olyan vastag a széle, mint az általánosan megszokott nápolyié, pláne mint, mondjuk, a canottóé (csónakocska). A liszt és a feltétek is a lehető legmagasabb minőséget hozzák, amik mellé a kemence is becsatlakozik, mert bár sajnos nem engedélyezték a fatüzelés alkalmazását, de amiben itt sülnek a pizzák, az bizony az elektromos kemencék Rolls-Royce-a.

Elsőként egy olasz paradicsomlevest kóstoltunk, aminek már a textúrája meglepetést okozott, mivel nem szétturmixolt krémlevessel van dolgunk, hanem sokkal inkább egy sűrű, szinte rágható paradicsommártással, amiben egyszerűen robbannak az ízek, és minden eleméből a mélység és a karakteresség sugárzik. A kínálatban lesz még lasagne, bolognai és carbonara is, de mi most egyből rámentünk a gourmet-pizzákra.

A klasszik pizzák ára 2600 és 3600 forint között, a gourmet-pizzáké pedig 3500 és 4200 forint között mozog, amik közül mi először a formaggio magicót (fior di latte, gorgonzola DOP, scamorza, extraszűz olívaolaj, sütés után ricottarózsák és pecorino romano DOP chips – 3500 Ft) kóstoltuk. Itthon még viszonylag ritka, de annál örömtelibb, ha a paradicsomszósz helyett fehér pizzaalappal találkozunk. Fantasztikus ízkavalkád ez a négysajtos pizza, az első falat után az egyik kedvencünk lett.

Második választásunk a szintén fehér alapú carbonara pizza (extraszűz olívaolaj, fior di latte, pecorino romano DOP chips, guanciale, bazsalikomlevél – 4000 Ft) volt, ami picit talán meredek vállalás, hiszen nagyon nehéz eltalálni azt a pontot, hogy ne a tojásíz domináljon, de a sajttal és az eredeti olasz tokaszalonnával igazán remek összhatás született. Zárásul pedig a sajttortát sem érdemes ám kihagyni!

Aki a Dió Bisztrót szerette, az a Pizzeria Nella Vallét egyenesen imádni fogja, és számos új törzsvendéget jósolunk a helynek. Tervben van közös kóstolási élményen alapuló, edukációs estek megszervezése, folyamatos újdonságok bevezetése, mindezek ráadásul a legmagasabb minőségben. Hazafelé akár már ma csörögjetek oda egy elviteles pizzáért, de a legjobb, ha nyugodtan beültök frissen megenni. Hűvösvölgy környéke is felkerült végre a nápolyipizza-térképre.

A Pizzeria Nella Vallé hétfő kivételével mindennap nyitva van.

Címkék

Elérhetőségek

Pizzeria Nella Valle 1028 Budapest, Hűvösvölgyi út 138., Stop Shop (emelet) Facebook-oldal