Mindig látszik egy helyen, ha a környéken élő, azt ismerő és szerető üzemeltetője van. Szerintünk a Montage-nak is ezért van ilyen kellemes mindenkinappalija-hangulata. Az már csak hab a tortán, hogy a közösségi térként is funkcionáló kávézó abban a csinos sarokhelyiségben van, amely banktól zöldségesen át moziig minden volt már az évek folyamán. Most végre egy igazán hozzá illő funkciót kapott.

A Montage-nak helyet adó Margit körút 8. szám alatt található telek története kalandos, mégis tipikusan budapesti. Az ostrom alatt szinte teljesen megsemmisült épület helyén a 60-as években OTP-ház épült, ahol az árkád árnyékában, magas, acélvázas ablakok mögött, a sarkon csinos üzlethelyiség húzódott meg, ami az elkövetkező években zöldségesbolttól mozin át bankig mindenféle funkcióval rendelkezett, csak olyannal nem, ami kihasználta volna a meglévő adottságokat.

Szerencsére ez most megváltozott, mikor a helyiségben kávézót nyitott három, eredetileg nem vendéglátósháttérrel rendelkező, de a környéket kiválóan ismerő helybeli: Krahulecz Erzsébet, Hermán Benedek és Szigeti Ádám. A Margit körút régi ismerőiként már hosszú ideje szerettek volna egy olyan közösségi teret, ahova akár naponta be lehet ugrani egy kis csevejre vagy munkára, van jó légkondi, erős kávé és valami finomság, ha megéheznénk. A kialakításban részt vettek a barátok is, így jöhetett létre a nagyon kellemes belső tér, jókora növényekkel, az ablak vasszerkezetéhez passzoló bútorokkal, ahonnan szuper érzés nézni az utca forgalmát.

Az ételek és az italok is igényesek. La Marzocco gépen főzik nekünk a Bagira kávét, van fagyi a Fragolától, a szendvicsekhez a kenyér, illetve néhány péksütemény is a szomszéd utcák egyikében található MÁKI pékségből érkezik, a sütiket Solymárról hozzák, és Mayer szörpök közül is válogathatunk. Amint a kínálatból is látszik, a termékek többsége magyar beszállítótól jön, amit lehet, azt a legszűkebb értelemben vett környékről szerzik be. A lokalitás jegyében még az edények is a szemközti, régóta ott álló Vasedényből származnak.

Külön szórakoztató, ahogy a meglehetősen eklektikus borkínálatot összeállították, amely egyszerre tükrözi a tulajdonosok és a vendégek ízlését, és kis magyar pincétől argentin vörösboron át Bott Frigyes palackjaiig mindent megtalálunk benne. A végeredmény pedig tulajdonképpen szórakoztató, belépve egy kisebb közösség kedvenceit láthatjuk a polcokon. Az itallap félévente megújul, hiszen kíváncsi és kreatív emberek látogatják a Montage-t, néha szeretnének valami mást kipróbálni.

A név is arra a sokszínűségre utal, amely egyszerre jellemzi a hely vendégeit és az egész éledező Margit körút közönségét. A Montage-ban ezt a változatosságot ragadják meg, a kávézás mellett a munkakedvet is támogatva. Kényelmes, kötetlenebb munkamegbeszélésekre és baráti csevejre egyaránt alkalmas asztalt helyeztek el az egyik félreesőbb részen, lehet nyomtatni, hasít a net, hamarosan pedig a kerületben élő kreatívok is bemutatkoznak. Elsőként Szatmári Gergővel, a kerületben élő fotóssal ismerkedhetünk meg, akinek már most is láthatjuk a képeit a falakon. Szóval szuper kis hely lett a Montage, ami nagyon jól illik a megújuló Margit körútra.

Címkék

Elérhetőségek

Montage 1027 Budapest, Margit krt. 8. Facebook-oldal Weboldal