Ha a nagy melegben szeretnénk kizökkenni a városi forgatagból, és hűsölni az árnyas fák alatt, akkor a legkézenfekvőbb célpont a Normafa, ahol mindig találunk valami újdonságot. Most például közel 90 év után megújul a Síház épülete, de míg tart a felújítás addig sem kell nélkülöznünk a finom falatokat és a hűsítő italokat. Régi-új kedvenceink – köztük az ikonikus normafai rétesező – a Síház régi parkolójába költöztek, és birtokba vették az új pavilonokat.

Normafa nem véletlenül az egyik kedvenc kirándulóhelyünk: csupazöld oázis a város felett, kapujában pedig évek óta hűségesen vár minket a kultikus rétesező. A kedvenc desszertezőnk viszont most kicsit arrébb költözött, és a Síház régi parkolójában kialakított három pavilon közül birtokba vette az egyiket. A régi jól ismert rétesező fiatalos lendülettel új köntösbe bújt, de a megszokott, tradícionális ízeket és a kedvenc réteseinket az új helyen is megtaláljuk.

A másik pavilont a Normafa Piknik foglalja el, ahol az elmaradhatatlan lángos mellett finom, ropogós street food falatok csillapítják az étvágyunkat, a harmadik pavilonba pedig a Normafa Bár költözött, ahol hamisítatlan nyári koktélok, szomjoltó fröccsök és jéghideg frissítők mellett lazíthatunk. Június 16-tól kezdve egy négynapos eseményen mutatkoznak be a pavilonok, a nyitóünnepségen Henri Gonzo zenél, a gyerekeket pedig izgalmas programok várják.

Miközben a pavilonok nyitnak, a Síház épül-szépül, és hamarosan kitárja kapuit a Normafa 477 Hütte-Terasz, mely a hegytető új találka helye lesz. Jéghideg frissítőkkel, koktélokkal, fröcsökkel, kávéval és finom falatokkal várnak minket a teraszon és a hangulatosan kialakított belső térben, a hütte előtt elterülő parkban pedig napágyakban és függőágyakban heveredhetünk el. A Hütte-Terasz egyébként a Normafa Látogatóközpont része, melynek alagsorában ingyenes, felszerelt öltöző, zuhanyzó és értékmegőrző várja a sportolni vágyókat, így nekik különösen ideális hely lesz a kikapcsolódáshoz.

Címkék