Április 15-én megnyitott a Mad Scientist Mad Kertjének és a belvárosi Madhouse Budapest bisztrójának a szerelemgyereke, a Mad Garden Buda. Sefcsik Marciék legújabb játéktere elegánsabb, mint a Mad Kert, de lazább, mint a Madhouse. Az utánozhatatlan, eredeti óbudai környezetet pedig a 237 éves Selyemgombolyító biztosítja.

Tavaly nyáron nagy örömmel számoltunk be róla, hogy a Töltő és a Neked Csak Dezső az óbudai Selyemgombolyító történelmi kertjébe költözött, majd most márciusban szomorúan osztottuk meg veletek, hogy a Dezső végleg bezár, és szegényebbek leszünk egy jó kézművessörözővel. Akkor már rebesgették, hogy értő kezekben hagyják a parádés helyszínt, a napokban pedig robbant a hír: a Mad Scientist viszi tovább a lángot, vagyis locsolja az agyeldobós kraft söröket egyik kedvenc óbudai helyszínünkön! 

„A Neked Csak Dezső szögre akasztja a kalapot határozatlan időre. Az általuk működtetett harmadik hely volt az, egy budai kerthelyiség, aminek a további üzemeltetését nagy örömünkre nekünk ajánlották fel először. Mindig tudják, hogy kit kell keresni, ha egy balekre van szükség, aki mindenbe belevág kalandvágyból. Én azért egy hiánypótló egységnek éreztem ezt, és az első pillanattól fogva imádtam ezen a projekten dolgozni” – meséli Szilágyi Tamás, a Mad Scientist alapító tulajdonosa.

A Madre eleve nem jellemző, hogy mindig mindenkinek meg akarnának felelni, ők a kezdetektől a saját útjukat járják. Ez a formabontóan egyedi attitűd vitte őket elsősorban sikerre a kisüzemi sörös berkeken belül, és ezt az attitűdöt vetítik most a sörfőzésen kívül a vendéglátásra is. Ráadásul mindezt egy olyan időben, amikor a szemünk láttára kezd a hazánkban évek óta szubkultúraként létező kraftvilág szépen lassan mainstreammé válni.

„A budai menedék. A napsütötte kert. Egy olyan, befogadó hangulatú kerthelyiség, amely különleges ékszerdoboza lehet a budai közösségi létnek; nem csupán egy másolata, hanem, ha így tetszik, a kvintesszenciája a már meglévő egységeinknek. Egy komoly játéktér. Elegánsabb, mint a Mad Kert, de lazább, mint a Madhouse. Megfoghatatlan hangulatok, jazztriók, közösségi vásárok, gyerekprogramok, művészfilmvetítések... Egy erőlködésmentes hely, aminek a kúlsága abban van, hogy nem akar kúl lenni” – jellemzi az új egységet Sefcsik Márton üzletfejlesztő.

Nem a Madhouse-t vagy a Mad Kertet akarták egyszerűen Budára áthozni, hanem a rájuk jellemző életérzést szerették volna egy teljesen más köntösben megvalósítani, gluténmentes tacókkal, vagány sörkínálattal, és nem feltétlenül a hatalmas tömegeknek, hanem inkább az igényes rétegközönségnek szóló koncertekkel és közösségi programokkal. A koncepció így valahol a Madhouse és a Mad Kert között helyezkedik el. Az utóbbitól abban különbözik, hogy nem kizárólag sört lehet inni, hanem – az Anker közi egység itallapjából inspirálódva – itt is van Casino Mocca kávé, organikus borok, koktélok és egy combos spiritszekció.

Attól nem félnek, hogy majd azért nem fog idén senki jönni a kertbe, mert mindenki a másik budai egységben lesz, hiszen ez két ellentétes pontja a városnak.„Marci kinevet, amikor azt mondom, hogy ez a vége a vendéglátós terjeszkedésünknek, mert szerinte úgyis kitalálunk még valami hülyeséget, de én most úgy érzem, hogy megvagyunk. Én már azt sem tudom, hogy ezeket hogy hoztuk létre, de örülök, hogy idáig eljutottunk. Egy igazán fantasztikus utazás volt” – teszi hozzá Szilágyi Tamás.

Sok rajongót kívánunk! Ránk biztosan számíthattok!

Címkék

Elérhetőségek

Mad Garden Buda 1035 Budapest, Miklós tér 1. Facebook-oldal Weboldal