Újabb hellyel bővült a Széll Kálmán tér, méghozzá egy olyannal, ami egyszerre koncert- és bulihelyszín meg galéria, és ahova bármikor beülhetünk csak azért is, hogy beszélgessünk. Az Easy Art Space megnyitásával eggyel bővült azon helyek száma, melyek miatt (és egy könnyed, görbe este okán) érdemes Budán eltölteni a délutánt, az estét meg az éjszakát.

Egészen szép kis sor kezd kialakulni a Széll Kálmán tér páros oldalán, a Szilágyi Erzsébet fasor irányában. Az első hely a több mint tíz évvel ezelőtt megnyitott Nemdebár volt, ami sokáig egymagában állta a sarat, majd a tér átalakítását követően szép lassan megjelentek a többiek is. A Nemdebár mellett van a 101Bistro, utána a Pingrumba, majd az Easy Art Space, melynek helyén az utóbbi években többen is próbálkoztak, kevés sikerrel. Reméljük, az Easynek bejön, mert igazán szimpatikus hely

Az Easy még tavaly év végén nyitott meg, és sokáig csak alacsony hőfokon izzott, például kizárólag hétvégén tartott nyitva. Most viszont, hogy a terasz megnyitott, és rövidesen a belső kert is kész lesz, már teljes készenlétben várják a vendégeket, hétfő kivételével mindennap. Kora délután, 14 órakor nyitnak, és amíg hétköznap éjfélkor bezárnak, hétvégén – kis túlzással – addig tart a buli, amíg van ember a helyen. Persze a terasz és a kert ilyenkor is bezár este 10 órakor.

A hely nevének hosszú verziójában (Easy Art Space) az art és a space nem pusztán azért szerepel, mert jól hangzik, hanem jelentése is van. A Easy egy művészetekre fókuszáló közösségi tér, ahol azonban inni, enni és beszélgetni is lehet, vagyis sima sörözőként, kávézóként is jól működik a hely. A benti rész két egységből áll: a bár galériaként is funkcionál, itt tartják a kiállításokat, míg a hátsó helyiségben a zenei programokat. Bár a fő csapásirány az elektronikus zene, a deep house-tól a triphopig, rockzenei megmozdulás is volt már a helyen, és jazzestet is terveznek. Az Easynek ebben a részében találjuk a táncteret is. 

A terasszal már majdnem teljessé vált Easy a belső kerttel éri majd el a csúcsot – az is megnyit pár napon belül, az utolsó simításokat végzik rajta. Persze a hely ettől függetlenül is hangulatos, ráadásul az árak tekintetében sincs elszállva. Minden okunk megvan rá, hogy örüljünk, mert az Easy Art Space megjelenésével végre úgy tűnik, a Széll Kálmán tér is feliratkozik a bulihelycélpontok közé. Igazából már eddig is ott volt (halvány betűkkel írva), amíg csak a Nemdebár várt bennünket. Mostantól viszont elővehetünk egy vastagabban fogó ceruzát. 

Címkék

Elérhetőségek

Easy Art Space 1024 Budapest, Széll Kálmán tér 8. Facebook-oldal