A 2017-ben alapított díj nem az éttermekre összpontosít, hanem kifejezetten a séfek teljesítményére. Idén Tóth Szilárdot, a SALT Budapest konyhafőnökét is a 100 kiemelkedő séf között találjuk.

SALT Budapest már 2019-es megnyitásakor berobbant a fővárosi gasztronómia élvonalába kompromisszummentes, a skandináv vonalat követő, de ízig-vérig magyar (szatmári) konyhájával, natúrbor-kínálatával és a savanyított növényekre épülő, a fenntarthatóság elvén alapuló tematikájával. Sorra érkeznek az elismerések, nemrég megkapták a Michelin-csillagot, most pedig egy olyan listára kerültek fel, amelyen a világ 100 legizgalmasabb séfje szerepel.

The Best Chef Awards célja, hogy bemutassa a világ gasztronómiai színterének legjavát, a legfontosabb gasztroszereplőket és a mai generáció legérdekesebb gasztroarcait. Küldetésük, hogy összegyűjtsék a gasztronómiát szenvedélyesen szeretőket a világ minden tájáról, és létrehozzanak egy közösséget és egy platformot.

A 2017-ben alapított, kifejezetten a tehetséges nemzetközi séfekre és az ő teljesítményükre fókuszáló díj nem az éttermekre összpontosít. Számukra az egyén, a séf teljesítménye számít, ez alapján állítják össze évről évre a 200 jelöltből álló shortlistet, ami végül 100 séfre szűkül. Idén Tóth Szilárdot, a SALT Budapest konyhafőnökét is a 100 kiemelkedő szakember között találjuk.

„Nagyon boldogok vagyunk és büszkék arra, hogy Szilárd és a SALT csapata bekerült a The Best Chef Awards idei shortlist-jébe, a világ legizgalmasabb éttermeinek séfjei mellett. Hogy milyen helyezést kapunk, szavazás után derül majd ki később, már alig várjuk!”  – írta ki Facebook-oldalára az étterem.

Címkék