A XI. kerület Sas-hegy környéki részében azt szeretjük a legjobban, hogy szuper elegye a kisgyerekes-sulis és a nagyvilágias környezetnek. Itt tökéletes helyen van egy olyan kis deli, ahova az ember leugrik egy alibitejért, aztán másfél óra múlva olasz sonkákkal és egy üveg prémiumginnel tér haza, és jó esetben a tejet sem felejti el.

A kis üzletet három hölgy, Fanni, Nóra és Fanni anyukája, Barbi álmodta meg. Mindhárman teljesen más szakmai háttérből érkeztek. Nóra jogász, Barbinak ez az üzlet a gyerekek utáni nagy visszatérés a kereskedelem világába, Fanni pedig rendezvényszervezőként dolgozott. A környéknek régóta szerelmesei, a kis üzletre pedig úgy lettek figyelmesek, hogy Nóri testvérének patikája a szomszédban van. Az eddig mostoha sorsú helyiség többféle funkciót töltött be az évek során. A jelenlegi tulajdonosok (hosszú munkával) végül egy jobb napokat látott ügyvédi iroda és egy árva kisbolt összenyitásával alakították ki a jelenlegi üzletet.

Az így sem túl nagy alapterületű delibe jó érzés betérni. Látszik, hogy olyanok hozták létre, akik szeretik és ismerik a XI. kerületnek ezt a részét. Egyébként maga a funkció is ennek köszönhető, hiszen az üzlet közvetlen közelében zöldséges és hentes már van, így a tökéletes bevásárláshoz már csak egy kis deli hiányzott, egy hely, ahol alapdolgokat is be lehet ruházni, a helyi iskolások is be tudnak ugrani uzsonnáért, de a környékbeli ínyencek miatt azért elsősorban a finomságokon van a hangsúly. Fanniék amúgy jól ismerik beszállítóikat, a termékpaletta is annak köszönhető, hogy szeretnek kóstolgatni, ízekkel ismerkedni.

A helyen látszik, hogy három jókedvű nő közös projektje, akik valószínűleg maguk is vezetnek háztartást, és nagypályások a család szeretgetésében. Elfogadják, hogy mindenki (az igényeihez és a pénztárcájához mérten) más falatokkal szereti kényeztetni magát. Míg egy kisiskolás a legegyszerűbb csokiszeletet választja egy nehéz dolgozat után, addig egy mérnök-jogász házaspár inkább prémiumpezsgőért ugrik be a munka végeztével, ha panorámás sas-hegyi otthonukban ünnepelnék az évfordulójukat. Sőt elképzelhető, hogy aki egyik nap elegáns dáma magas sarkúban, az másnap holtfáradt anyuka, az otthonosság érzését pedig azok a helyek adják, amelyek minél több szerepünkben képesek kiszolgálni bennünket.

Az egyszerűbb termékek és a delikben szinte kötelező alapdarabok, például a Viblance granolák, Terry’s csokik, DÉR Juice, magyar borok és sörök mellett olyan finomságokat is találunk, mint a diósdi manufaktúra, a Droppe gesztenyemézei, amik elegáns kis tégelyeikben szinte kozmetikumokra hasonlítanak (3250–3900 Ft), Rácz Lilla gyönyörűen csomagolt és nagyon finom pezsgője (7990 Ft) pedig tökéletes ajándék lehet egy hölgytársaságban. 

Ráadásul amíg a kisebbek elvesznek a csokik és a kekszek között, addig a mögöttük lévő polcról apu és anyu többféle gin (köztük a különleges Drumshanbo Gunpowder ír vagy a Tokaj Gin) és szép számú ginfűszer közül válogathat. Szintén nagyon bírtuk, hogy olyan, hagyományosan külföldről érkező termékekből is van magyar, mint a rizs (Valoryz), a tea (Kamélia Kert) vagy a tonik (&T), míg a sonkáknál és a tejtermékeknél egy olasz cégen keresztül olasz kisvállalkozóktól beszerzett termékek közül is válogathatunk.

Ha csak egy könnyű reggelit kapnánk be, akkor sem maradnak szégyenben boltosaink. Finom és kifejezetten jól elkészített kávét kapunk, amely a Bruberi pörkölőből érkezik (eszpresszó: 390 Ft, cappuccino: 750 Ft). Ehhez a pékáru a Bake My Daytől jön, egy részük helyben sül. Nekünk nagyon bejöttek a Tortashka sütijei is, a brownie (770 Ft) szaftos és nem túl édes, a répatortás muffin (750 Ft) tetején meg finom és könnyű a krém.

Mindig szeretjük látni az olyan kisebb, családi vállalkozásokat, amelyeket szeretettel működtetnek olyanok, akik ismerik és kedvelik az adott környéket, így a helyek is otthonosnak hatnak, mintha a szomszédhoz ugranánk be. A Nóra Deli abszolút ebbe a kategóriába tartozik, ráadásul lehet, hogy nyáron egy picike terasza is lesz, ahol egy nagy fa alatt lazíthatunk majd. Tegyünk így minél többször, ha erre járunk.

Címkék

Elérhetőségek

Nóra Deli 1112 Budapest, Németvölgyi út 150. Facebook-oldal