Az nem titok, hogy rajongunk a távol-keleti konyháért, és szerencsére Budapesten egyre több jobbnál jobb helyen tehetünk gasztronómiai utazást Ázsia felé. Legutóbb a Little Geisha Can Cook étteremmel Japán felé vettük az irányt, ahol a megújult étlapon izgalmas szusiválogatásokat, party boxokat és bentókat találtunk, a pho levesekkel Vietnamba utazhatunk, de Thaiföld felé is kalandozhatunk a pad thai különlegességekkel és főételekkel.

A Little Geishát a Kálvin tértől gyalog alig pár percre, a Baross utca 6. szám alatt találjuk, ahol a hangulatos belső tér mellett egy kis terasz is vár ránk, ahol igazi közösségi élmény lehet az ázsiai fúziós konyha felfedezése. A terasz ráadásul fűtött, így a hűvösebb idő sem lehet akadály, hogy a friss levegőn élvezzük a távol-kelet ízeit.

Remek program kettesben vagy egy kisebb társasággal felkeresni a Kicsi Gésát, ha szusira vágyunk, hiszen olyan izgalmas fogásokat találunk az étlapon, mint a Rainbow Set, a lazacimádó-válogatás vagy a csupa zöld Go Green Set. A Little Geisha-specialitásokat sem érdemes kihagyni, például a Black Dragon avokádóval, uborkával és angolnával borítva érkezik, a Crazy Salmonnál pedig a fűszeres lazacos tekercset extra füstölt lazac borítja, chilis majonézzel és halikrával, a lazacos nyári tekercs pedig itt az előételek királya.

De ha nagyobb társaságnak keresünk programot, vagy esetleg egy bulit alapoznánk meg a házhoz rendeléssel, akkor is remek választás a Little Geisha, hiszen vár ránk a Last Minutes Big Box, amiben összesen 50 szusin osztozhatunk, ha pedig a társaság inkább a vegán fogásokat részesíti előnyben, akkor a 38 darabos Las Vegan Boxot ajánljuk.

Ha egy gyors, de egészséges és tápláló ebédre ugranánk be, akkor a Bento Don boxok közül válogathatunk, melyek a hagyományos japán csomagolásban, cikkekre osztott bento dobozokban érkeznek. Válogathatunk vegán, klasszikus szusis, de exkluzív Business Sushi Bento közül is.

Lassan nyakunkon a hideg, így nem csoda, ha egy kiadós és jó forró vietnami levesre vágyunk. A Little Geishában szerencsére ebből sincs hiány, érdemes megkóstolni a különböző pho-ket, például a pirított fokhagymás marhahátszínnel készült levest különösen ajánljuk, ha pedig inkább kókusztejes ízvilágra vágyunk, akkor a Tom Yum vagy a Tom Kha a nekünk való.

Ha pedig se szusi, se leves, akkor irány Thaiföld, különböző pad thai tészták közül válogathatunk, de kipróbálhatjuk a tradicionális Pad Med Mua Muangot is, ahol a pirított húst gombával, kesudióval és jázminrizssel körítik.

Végezetül pedig az ázsiai körutat mindenki kedvencével, a sült banánnal zárhatjuk, melyet a hagyományos vonal kedvelői csokiöntettel, a merészebbek pedig eperszósszal kérhetnek.

Címkék

Elérhetőségek

Little Geisha Can Cook 1085 Budapest, Baross utca 6. (Kálvin tér) Facebook-oldal Weboldal