Felturbózott amerikai palacsintákat és lepénykülönlegességeket, na meg persze ezekhez passzoló italokat is kínál a nyár elején megnyitott kis hely Újbudán, a Duna partján.

Kis túlzással kijelenthetjük, hogy a palacsintát mindenki szereti. A június 10-én megnyitott Pancake Planet Beach azonban nem az itthon jól ismert finomságot és még csak nem is a francia verziót kínálja, hanem az amerikai típusú palacsintát, amit mindenféle sós és édes feltéttel készítenek. Utóbbiak egységesen 690 Ft-ba kerülnek, ám ha szörppel, menüben kérjük, akkor az ár már 1090 Ft lesz. A sós ízűeknél (kolbászos, szalonnás, márványsajtos, prosciuttós-krémsajtos és lazacos-krémsajtos) ez némiképp módosul, nincs egységár, hanem 690–1290 Ft között vannak a palacsinták, menüben pedig 1090 és 1290 Ft között mozognak az árak. A lepényeknél pedig az szabja meg az árat, hogy mi kerül bele: a sonkás 1890, a csirkés 2090, a vegán és a vega pedig 1990 Ft. 

A Pancake Planet Beach egyetlen gyenge pontja, hogy eldugott helyen van. A XI. kerületben találjuk, a Duna-parton, a bringaút mellett, egy üzemi terület szélén. Ám elég közel fekszik hozzá – gyalog 2-3 percre – a Dunaparty Megálló és az ott álló London-buszok. Vagyis ha valaki a belvárosból érkezik, a Hunyadi János úti Lukoil kútnál kell lekanyarodnia a Duna irányába. A London-buszoknál, illetve az említett üzemi terület mellett lehet lerakni az autót, majd megtenni gyalog a maradék, nem túl hosszú utat. Ha viszont kerékpárral megyünk, jóval egyszerűbb a dolgunk, hisz odavisz a bringaút.

Látszólag tehát – ha az ember nem a XI. kerületben lakik – távol esik a hely mindentől. Ezt különféle vonzó programokkal és akciókkal igyekeznek ellensúlyozni. A parton napernyős-kiülős helyeket alakítottak ki, esténként gyakran vannak koncertek, hétvégente pedig kóstoltatások. Egyszóval: megéri egyszer-egyszer felkeresni a palacsintázót, mert nagyon ízletesek a palacsinták és a lepények is.

Címkék

Elérhetőségek

Pancake Planet Beach 1116 Budapest, Hunyadi János út 162. Facebook-oldal