Kocsis Marcell több évtizednyi profi vendéglátós múlt után döntött úgy, hogy szeretne a családjával és a barátaival egy olyan helyet, ami úgy fest, mintha mindig őket látogatnák meg otthon a vendégek: jó ételek, jó hangulat és semmi feszkó. A Szemere utcai Marciéknál gasztrokocsmában úgy tűnik, sikerrel járt a terv.

Szemere utca, Alkotmány utca környéke. Nagy, négyszögletes épületek, zöld alig, mindenfelé öltönyös és egyenruhás emberek. Na, de hát enni mindenkinek kell és gyerekkora is mindenkinek volt, éppen ezért remek helyszín ez egy olyan családi vállalkozás számára mint a Marciéknál, ahol bárki jól érezheti magát. Kocsis Marcell tulajdonosnak tekintélyes vendéglátós múltja van, korábban Edvi László mellett Győrben, illetve a Jamie’sben, a budai Várban séfként dolgozott. Profi tudását pedig olyan érzelmi háttér támogatja, mint a Balatonon, a siófoki Panoráma Hotel igazgatójaként dolgozó nagymamánál töltött nyarak.

A beszállítói láncon is meglátszik a személyesség, a hústálon (2350 Ft) például écsi felvágottakat találunk, amelyek szintén  gyerekkor óta tartó kapcsolatnak köszönhetően érkeznek egyenesen Pannonhalma mellől, a környék emblematikus hentesétől, Tatai Adolf bácsitól. A kovászos kenyérrel és marinált idényzöldségekkel, deszkán tálalt húsok királya kétségtelenül a mester pácolt sonkája, de a házi készítésű, krémsajtos szalámigolyó is nagyon kellemesen idézi meg a gyerekkorunkat.  

A beszállítók mellett a menü más elemeiben is tetten érhetők a család és a barátok. A Göncz Ricsinek (2650 Ft) keresztelt hihetetlenül puha és ízletes sous vide oldalas és a hozzá tartozó coleslaw párosa például két cimbora karanténkáposzta-próbálkozását és az ebből születő receptet idézi. A fogás névadói közül Ricsit amúgy a konyhában is megtalálhatjuk, nagyon lelkesen zsebeli be a dicséreteket.

A házias, otthonias ízeknek természetesen a leves a jelképe, ezt a Marciéknálban izgalmas formában találhatjuk meg, egy hideg gombaleves (950 Ft) képében. Ehhez a gombát karamellizált nádcukor alapon, fokhagymával és kakukkfűvel párolják, majd tejszínnel együtt krémesítik. Az eredmény a cheddaros krutonnal és a pirított gombával együtt egy a pástétomot és a levest egyaránt megidéző finomság, az ízek hátterében egy árnyalatnyi édeskésség bújik meg.

A Marciéknál egyik legjobb tulajdonsága, hogy bármennyi időnk is legyen, mindig van egy olyan ajánlatuk, aminek a segítségével lényegesen több stresszt engedhetünk ki magunkból, mint nélküle. Kaphatunk egy tisztességes, sötét pörkölésű kávét (550-850 Ft) szendviccsel (950 Ft), ha csak ennyi türelmünk van, de felgyűrhetjük az ingujjunkat is, és ehetünk egy finom ebédet egészségesebb cézár- (1650 Ft) vagy kuszkuszsalátával (1750 Ft), ha pedig inkább kényeztetésre vágyunk, akkor ott van nekünk a Göncz Ricsi vagy az Extra Cheddar Hot Dog Jalapenóval (2450 Ft). Az igazi ínyencek kipróbálhatják a táblás ajánlatot (jelenleg 2450 Ft és éppen változik ez a mindig szezonális alapanyagokból készülő fogás). Ha pedig este ugranánk be kollégáinkkal vagy barátainkkal egy jó beszélgetésre, akkor a tisztességes sörök, borok és röviditalok mellé sajttálat (2250 Ft) vagy hústálat (2350 Ft) is kérhetünk. Mindezt pedig egyszerű környezetben, sallangok nélkül fogyaszthatjuk el.

Érdemes lesz tehát többször betérni ebbe a kellemes, családias légkörbe, jó ebéddel szakítani meg egy fárasztó munkanapot vagy csak beszélgetni egy jót a cimboráinkkal este. Szeretettel várnak bennünket!

Címkék

Elérhetőségek

Marciéknál 1054 Budapest, Szemere u. 19. Facebook-oldal