Ha nyáron vízpartra vágyunk, akkor szerencsére nem kell messzire mennünk, hiszen a budapesti Duna-part számos szuper helyet rejt. Az egyik kedvencünk a Lágymányosi-öbölben elnyúló Kopaszi-gát, ahol a vízparti zöld oázisba most egy új lakó költözött, ugyanis lezser eleganciával megnyitott az Aligátor. A hely egész napos lazulásra csábít: a BBQ-s vonalat képviselő fine bistro fogásait dunai kilátás mellett fogyaszthatjuk el, utána pedig egy itallal kiülhetünk a napágyakba, ahol egész nap keleti kényelem és nyugati nyugalom vár minket.

Egyél, igyál, pihenj!

Az Aligátor két hete nyitott meg, de hamar a környék egyik kedvence lett. Legyen szó kellemes hétköznapi ebédről, lazulós délutánról a barátokkal, hétvégi családi kiruccanásról, romantikus vacsoráról vagy egy lusta vasárnapi brunchról, az biztos, hogy itt mindenki megtalálja a számítását. A hangulatos teraszon dunai panoráma mellett élvezhetjük a kellemes nyári bisztrós, BBQ-s fogásokat és a gazdag italválasztékot. Ha pedig jóllaktunk, akkor a fák árnyékában színes nyugágyak várnak ránk, ahol megpihenhetünk. Ha adhatunk egy tippet, akkor ide ne szigorú időbeosztással érkezzetek, mert az Aligátor – természetéhez hűen – arra csábít, hogy hosszú órákig lustálkodjunk a vízparton. Mindezt megdobja az extra kedves kiszolgálás, és hogy érezni, itt nemcsak az ételek és az italok készülnek szívvel-lélekkel, de az egész helyből sugárzik az odaadás.

Robbannak az ízek, szisszennek az italok

Az Aligátorban a Duna közelsége, az árnyas fák, a vidám hangulat és a figyelmes kiszolgálás adja meg azt a kellemes vibe-ot, amiért érdemes kijönni ide, ráadásul az ételek is bomba jók. A tulajok tízévnyi vendéglátóstapasztalattal nyitották meg a bisztrót, így a profizmus adott, és arra is figyeltek, hogy olyan vonalat vigyen a konyha, amit a Kopaszin eddig nem találhattunk meg. Így esett a választás a laza BBQ-s fogásokra, a füstös ízekre és a grillezett ételekre.

Aligátor (főnév)

A krokodillal rokon, víziragadozó-életet élő, páncélos testű hüllő; a melegebb égöv folyóvizeiben és mocsaraiban él, halakat és kisebb emlősállatokat eszik, de napjainkra szinte mindenevővé vált, így tulajdonképpen bármivel táplálkozik. 

Ha vízpart és grill, akkor kukorica! Az előételek közül mindenképp kóstoljuk meg az Aligátor stílusban elkészített csöves kukoricát, mely különleges, pikáns sajtos krémmel, friss fűszerekkel és sajttal szórva érkezik. A levesek közül nagyon izgalmas a BBQ-csirkeleves, ahol a füstös íz dominál, de ha valami frissítőre vágyunk, akkor a hideg uborkaleves a nekünk való. A főételek között találunk különlegesen elkészített halas és csirkés fogásokat, sőt még vaddisznót is, és természetesen vega opciót is kínál a mindenevő Aligátor. Ha valami lazább fogásra vágyunk, akkor ott vannak a burgerek, választhatunk a Koreai BBQ, a BeerBQ és a Skinny Burger közül. Persze a gyerekek sem maradhatnak ki, a Bátor Aligátor Burgert nekik találták ki. Desszertfronton sem unalmas a felhozatal, nehéz dönteni a rebarbarás-epres szelet és az étcsokis hideg málnakrémleves között, ha pedig valami sós lezárásra vágyunk, akkor a sajttál remek választás.

Az ételekhez különleges borpárosításokat kérhetünk, és olyan izgalmas külföldi különlegességekkel találkozhatunk, mint a mexikói vagy az új-zélandi bor. Ezenkívül hatféle csapolt sör vár ránk, köztük például a Horizont Craft Sörműhely IPA-ja, nagyon erős a ginfelhozatal, és persze a klasszikus koktélok és a különleges limonádék sem hiányozhatnak az itallapról. Ha pedig nehezen indul a hét, vagy könnyed lezárást keresünk a naphoz, akkor a levendulás fröccsöt ne hagyjuk ki.

Zenebona, mulatság – programok egész héten

Miután kiélveztük az egyél, igyál, pihenj édes triumvirátusát, még nem áll meg a menet, ugyanis erre az Aligátorra nem jellemző a lusta cammogás, egész héten remek programok és tematikus estek várnak ránk. Szamba, rumba, mambó, cha-cha-cha: kedden a latin dallamoké a főszerepSzerdán a funky-R&B-vonal kerül fókuszba, csütörtökön dallamos jazzel lazíthatunk, pénteken klasszikus hétzáró retró esten engedhetjük ki a gőzt, szombaton pedig igazi disco feeling várja a bulizni vágyókat.

Az Aligátor nem kifejezetten szórakozóhely, a zene az alaphangulatot adja meg, így aki csak egy laza estét szeretne, az is megtalálja itt a számítását, de azért nem garantáljuk, hogy senki nem fog táncra perdülni a változatos zenék hallatán. Hétvégén napközben a gyerekeké a terep, ekkor családi nappal vár minket az Aligátor, aki például vendégül látja a Marcipán cica bábszínházat, közben pedig arcfestéssel, fejlesztőprogramokkal és kvízversenyekkel szórakozhat a fiatalabb korosztály.

Vasárnap 10-től 15 óráig svédasztalos brunch zárja a hetet, melyet kellemes élő zene kíséretében fogyaszthatunk el. Ha mindez nem lenne elég a tökéletes ellazuláshoz, akkor ajánljuk még a hangulatos, chillezős jógafoglalkozást, amit páratlan zöldkörnyezetben, friss, tiszta levegőn élvezhetünk, a zen jegyében.

A programokról és a tematikus estekről az Aligátor Facebook-oldalán találtok bővebb infókat.

Címkék

Elérhetőségek

Aligátor 1117 Budapest, Kopaszi-gát 9. Facebook-oldal