Ahogy arról mi is beszámoltunk, nyáron megnyitott a Zsiráf Buda a Millenárison a Széllkapu Parkban. A dombtetőn található bárkastély barátságos hangulattal, remek zenével, minőségi italkínálattal, koktélokkal és fűszeres ginekkel vár minket, na meg finomabbnál finomabb nápolyi pizzákkal.

Három srác gondolt egy nagyot, és hosszas tervezés után megszületett a Zsiráf Pizza. Boros Daniel régóta dolgozik a vendéglátásban, múltja egészen a Csörsz utcai 4BRO-ig vezet vissza. Hosszú távú terve volt egy hangulatos, gasztronómiai fókuszú egység létrehozása, így mikor összesodorta az élet Heigli Martinnal és Madaras Zoltánnal, nem volt kérdés, hogy megalkotják Buda hiánypótló egységét, a Zsiráf Pizzát a már ismerősen csengő 4BRO-val karöltve. Martin első számú pizzaszakácsként a tökéletes pizzáért felel, Zoli pedig az olaszországi csapatban országútibicajozott, és tökéletesítette az elképzelést.

A srácok most a Nápolyban vásárolt kemencéjükkel készítik a finomabbnál finomabb 24 órás kelesztésű, 60–90 másodperces pizzáikat, melyekkel az Associazione Verace Pizza Napoletana minősítésére pályáznak. Ez azt jelenti, hogy a szövetség elismeri, hogy a pizzák a leghagyományosabb módon és alapanyagokból készülnek.

Mivel a jó pizza nem csak a pizzaszakácson és a magas minőségű alapanyagokon múlik – melyeket olasz beszállítóktól vesznek, akik kizárólag az AVPN szövetség által elfogadott termékeket forgalmazzák –, így egyértelmű volt, hogy a legjobb sütővel fognak dolgozni. Az Izzo Forni elektromos kemence alapja ugyanaz, mint a fatüzelésű, hagyományos kemencéké, amely javítja a tésztát és a feltéteket, kiemeli az összes ízt, illatanyagot és textúrát.

Ahogy azt mi is megírtuk, a Zsiráf Buda 2020 nyarán debütált, Buda legújabb és legnyugatibb zöldövezetében, a Millenárison, a Széllkapu Parkban. Itt évszaktól függetlenül élvezhetjük Buda legnápolyibb pizzáit, nyáron a napsütötte teraszon, ősztől pedig a benti térben. A nápolyi pizzán túl széles választékú ginkínálattal dübörögnek az éjszakai élet kiskapujában, így az ebédidőn túl a vacsora melletti kikapcsolódás is garantált. Hetente változó akusztikus koncertekkel, havonta megújuló tételekkel és hangulatos belső térrel vár minket a Zsiráf Buda, most meghosszabbított nyitvatartással hajnali 2 óráig.

Címkék