A Zsiráf Buda szabadtéri bár nyáron nyitott meg a Millenáris, Széllkapu Parkban, a hangulatos zöld közösségi tér dombjának tetején. Már akkor is tudni lehetett, hogy a helynek lesz egy széles belső része is valamikor, ez az idő pedig most jött el: a bővülés megtörtént, így mostantól bent is helyet foglalhatunk, ha a Zsiráf Budába térünk be enni-inni és beszélgetni. A kimondottan barátságos, nyugis hangulatot a remek zene, a nápolyi pizza és a nyári kínálathoz képest még több minőségi ital, elsősorban koktélok és gin-tonikok teszik kerekké. A dombtetőn álló bár mint egy impozáns kis kastély magasodik a park zöldje fölé.

Azt nem árt rögzíteni az elején, hogy a Millenáris, Széllkapu Park este 11-kor bezár, és ezalól a Zsiráf Buda sem vonhatja ki magát, így ők is akkor húzzák le a rolót nap mint nap. A mindennap nyitva lévő hely pontban déltől várja a vendégeket, így akár ebédelhetünk is itt – amennyiben egy jó nápolyi pizzát fogyasztanánk ebédre. Egyelőre ötféle íz közül választhatunk, ha pizzára fájna a fogunk a Zsiráf Budában (2150–2950 Ft közti áron), ami akkor is a rendelkezésünkre fog állni, ha épp nem tudjuk személyesen felkeresni a helyet. Ugyanis rövidesen a Wolt kínálatában is elérhetők lesznek a Zsiráf igazán finom, már ránézésre is kívánatos pizzái. 

Nem csak a pizzával tud többet a belső résszel bővült Zsiráf Buda, mint nyáron, amikor még „csak” szabadtéri hely volt. Bővült az italkínálat is. Ez elsősorban a ginek széles választékát jelenti (14-féle gin van, a Beefeatertől a Monkey 47 Sloe-ig, 1050–3250 Ft-os áron), ami mellé ráadásul jobbnál jobb prémiumtonikok (1050 Ft) közül választhatunk kísérőitalt. Hasonlóan színvonalas és vonzó a kínálat abban az esetben is, ha mást innánk, például rumot (1050–2850 Ft), whiskey-t (1050–3850 Ft), bittereket (1100–3650 Ft) vagy sört (750–1550 Ft), bort (550–1950 Ft), esetleg limonádét (1150–1550 Ft), melyek között találunk cukormentes ízeket is. Sörből egyébként Pécsi, Hübris és MONYO sörök kaphatók, meg van saját, Zsiráf sör is.

Fontos még megemlíteni a koktélfelhozatalt, már csak azért is, mert a Zsiráf Budához nagyon passzol a koktélozás. Jelen pillanatban 11-féle ital közül választhatunk (1950–4400 Ft), de rövidesen signature-koktélok is lesznek, amiket kimondottan a Zsiráf Budának találtak ki. 

Jogosan merül fel az emberben a kérdés, hogy most még ugyan jó az idő, de ha megérkezik a hideg, akkor mi lesz a kinti résszel. Bár a Zsiráf Buda belső része is kimondottan tágas, de a rossz idő miatt a kinti rész sem esik el. Egy része akkor is nyitva lesz, téliesítik, fűthető terasszá alakítják át, és egy dohányzórészt is kialakítanak. A koncepció része egyébként is az, hogy a helyet – kívül és belül egyaránt – maximálisan kihasználják. Az asztaloknál 40-50 ember fér el, de ha az állva szórakozók számát is hozzáadjuk, akkor kábé 100 vendéget bír el a hely. 

Mivel fontos pont egy helynél az is, hogy milyen zene szól, érdemes erről is szót ejteni. Heti négy alkalommal zenei program várja a vendégeket: akusztikus koncert vagy egy jó ízlésű DJ. De a jó ízlés akkor is garantált, ha épp nincs semmi, mert akkor is értő módon és változatosan összeválogatott zenei aláfestés kerül a beszélgetve evés-ivás alá. Beleférnek a repertoárba a régi diszkószámok éppúgy, mint az etnikus downtempók vagy a jazzes trip-hopok, de felcsendülnek soul, funk, indie pop meg deep house alapvetések is. A Zsiráf Buda minden szempontból jól teljesít, ráadásul bármelyik napszakban, amikor nyitva van. Finomak az italok és a pizzák, a hangulat baráti, és ha az asztalunk mellől lenézünk a parkra, végigfuttatjuk szemünket a zöldön, úgy érezhetjük magunkat ott a kis domb tetején, mintha egy kastély állna a bár helyén, és mi lennénk a lakói. 

Címkék

Elérhetőségek

Zsiráf Buda 1024 Budapest, Kis Rókus u. 2-4. Facebook-oldal