Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Gasztró

Dél-Amerika ízeivel és magyar borokkal nyitott újra az Eazy, ahol 80 tételt kóstolhatunk

A Hold utcában, a Batthyány-örökmécses melletti sarkon találjuk az Eazyt, amely a járvány első hulláma miatti lezárás előtt csak néhány hétig volt látogatható, azóta pedig jól felszerelt konyhával, különleges borkóstoló rendszerével és elegáns, laza belső terével várta, hogy szebb idők következzenek. Úgy tűnik, ez az időszak most jött el, hazai borokkal és dél-amerikai konyhával nyitottak újra.

A koncepció elsősorban az ételek tekintetében változott, hiszen a tulajdonosok dél-amerikai kötődése miatt egy venezuelai séf, Alejandro Trocel alkotásait próbálhatjuk ki. Alejandro 12 év tapasztalattal rendelkezik, és hozzánk egyenesen Caracasból érkezett. Célja, hogy a magyar hozzávalókat a latin-amerikai ízekkel ötvözze, és ne csak jó ételeket, de igazi élményt is nyújtson. Ez számunkra leginkább a 18 órán át készülő, omlós BBQ-oldalassal (4930 Ft) sikerült, de érdekes a sült zöldbanánon érkező marinált halas ceviche (2390 Ft) és a szintén zöldbanánnal tálalt tépett marha (2490 Ft) is. A réteges csokidesszert (1950 Ft) tömény, de nem túl édes, a ropogósabb és krémesebb állagok pedig nagyon kellemesen váltakoznak egymással.

A hely legszórakoztatóbb különlegessége, hogy a borokat önkiszolgáló rendszerben is kipróbálhatjuk. 

A hely legszórakoztatóbb különlegessége, hogy a borokat önkiszolgáló rendszerben is kipróbálhatjuk. 

A WineEmotion rendszer segítségével 80 tétel közül válogathatunk. Érkezéskor kapunk egy mágneskártyát, ezt a megfelelő helyre illesztjük, megnyomunk egy gombot, és már csorog is a kiválasztott nedű a poharunkba, 1/4, 1 vagy 2 deci mennyiségben. Ha pedig nem szeretnénk saját ízlésünkre támaszkodni, akkor szakértő segítségét is kérhetjük.

Mivel a rendszer szórakoztató lehet kezdő és haladóbb borozóknak is, a kínálat mindkét közönség igényét kielégíti. Megbízható alapválogatást tartanak, néhány különlegesebb tétellel. Elsősorban hazai pincészetek italai közül válogathatunk, figyelmet fordítanak a kistermelők és a mikroborászatok bemutatására is. Nemzetközi részről pedig elsősorban néhány champagne, prosecco, olasz és kaliforniai bor került a válogatásba.

A kóstolgatás mellett a Boutiq’Bar-os Nagy Zoltán által összeállított koktélokat is kipróbálhatjuk, ezekben szintén fontos szerephez jut a bor. A különlegességek közé tartozik a Crazy Spritz, amelynek alapja sauvignon blanc és krizantémszóda, és a Whiskey Sour, amelynek alapja bourbon whiskey sárga muskotállyal. Érdemes megkóstolni ezeket is. 

Laza és kellemes hely nyílt újra a Hold utcában, nagy ablakokkal, megnyugtató, meleg hangulatú belső térrel. Tökéletes lehet egy keményebb munkanap után azok számára, akik elegáns, de nem feszes környezetben szeretnének iszogatni és egy kicsit érdekesebb, különlegesebb módon kipróbálni a borokat. Péntekenként pedig élő zenével is kedveskednek nekünk.

Cimkék

Hasonló tartalmak

A hedonizmus titkos receptje – Indítsd pezsgős reggelivel a napot!

?>

Nincs jobb napkezdés, mint egy hosszú, pezsgős reggeli, amit szép környezetben, barátokkal vagy akár egyedül, magunkat megajándékozva tölthetünk.

Csodás illatok, fűszeres ízek és mesés színek – 3+1 libanoni hely borongós napokra

?>

A Baalbekben, a Byblosban és a Mozatában olyan autentikus libanoni fogásokat kóstolhatunk, amelyek feldobják majd a leghidegebb téli napokat is.

Gasztró

5 hely, ahol karácsonyi varázslat vár

?>

5 csodás, ünnepi díszbe öltözött helyszínt mutatunk, ahol igazán átélhetjük a karácsony hangulatát.

Tudjuk, hol állsz sorba jövő héten! – Az év egyik legizgalmasabb ázsiai bisztrója nyitott meg a Hunyadi téren

?>

Cheeseburger spring rolls és mekis almás pite vagányra kalibrálva – a ZEN Eatery az év egyik legjobb ázsiai étterme lett!

Neked ajánlott

A