A Duna-part az elmúlt években egyre jobban pörög, és egyre több szakaszát sikerült visszafoglalnia a városlakóknak. A Lágymányosi-öbölbe például a SHO Beach költözött, ahol nyáron a város közepén csobbanhatunk a Dunában, ha pedig hűvösebbre fordul az idő, izgalmas gasztroprogramok sora veszi kezdetét. Szeptember végén bombasiker volt a jazzes, pezsgős, osztrigás őszköszöntő hétvége, október 14. és 17. között pedig a sörök kapják a főszerepet. Lehet, hogy a címben kicsit túloztunk, így ha a Dunából sajnos nem is, de 12 csapról megállíthatatlanul folynak majd a craft sörök.

Ugyan a bajorországi sörkultuszt nehéz felülmúlni, azért itthon is szép nagy rajongótábora van a söröknek, a craft sörök terén pedig igazi nagyágyúk vették át az uralmat. A kézműves sörök egyik koronázatlan királya például a Szent András Sörfőzde, ami hosszú évek óta szállítja az izgalmas tételeket. A Lágymányosi-öbölben, az OktoberFesten most ők lesznek a sörfelelősök, így 12 frissen csapolt folyékony kenyér, egy bajor lager, valamint egy búzasör és további hazai kézműves sörök társaságában élvezhetjük a háromnapos minisörünnepet.

A sör nem sör, ha nincs mellé valami finom harapnivaló, így érkezik a MÁK terrace háromféle isteni hot doggal és más finomságokkal, és hogy végképp ne unatkozzunk az ételek és az italok mellett, ki tudja, talán még egy ismert előadó is fellép a stand-up produkciójával. Természetesen a zene sem hiányozhat, így koncertekkel is készül a SHO Beach, szombaton 19:00 órától Musimbe Dennis, vasárnap 18:00 órától pedig SZEDER zenél. A sörünnepen új craft különlegességek is debütálnak majd, itt kóstolhatjuk meg először a Houdini névre keresztelt 11%-os American Barleywine, a Ködfelhő névre hallgató 6%-os New England Ipát és az 5,6%-os Sárgabarackos-bazsalikomos Ipát, amit vétek lenne kihagyni.

Sörlista
 
1. Meggyes 3,7% Valódi Gyümölcsös Lager
2. Áfonyás Ale 4% Áfonyás Ale
3. Ogre 5,6% Pilsner
4. Monarchista 7% Imperial Pilsner
5. Napkincs 4,9% Bajor Búza
6. Fekete 7% Tradicionális Bak
7. Bandibá 6% American IPA
8. 1993 4,9% Bajor lager
9. Laza Morál 4,6% Session IPA
10. Houdini 11% American Barleywine
11. Ködfelhő 6% New England Ipa
12. Barackos IPA 5,6% Sárgabarackos-bazsalikomos IPA

További infókat ide kattintva találtok.
Asztalt pedig a következő számon tudtok foglalni +36306709542.

Címkék