Szabadtéri romkocsma, BBQ, burgerek, jazz, alternatív és világzenei koncertek, kisüzemi sörök és hamisítatlan erdőszéli életérzés vár mindenkit a Nagykovácsi-medence legtutibb közösségi helyén, A Nagy Kohóban.

A Kohót Herczeg Roland álmodta meg még 2016-ban, tavaly óta pedig egy másik lokálpatrióta, Kuti Imre is tolja a nyitott romkocsma szekerét, ami közben nemcsak a környék – Nagykovácsi, Remeteszőlős, Adyliget – legfontosabb találkozóhelyévé nőtte ki magát, hanem ahova Budapestről is egyre több törzsvendég jár lazulni akár bringázás közben.

A hely annyira menőnek számít, hogy a zenészek általi megkeresések miatt (!) már januárban meg szokott telni az éves programnaptár. Lehetne itt finomítani a sztorit, hogy például a berendezést egyesével és céltudatosan vásárolgatták össze az ország különböző dizájnboltjaiból, de az igazság az, hogy konkrétan annyira minimális pénzből indult az egész projekt, hogy az ismerősök és a környék leharcolt cuccai landoltak itt életük utolsó szakaszára. Nincs két egyforma szék, és pont ez adja az egésznek az őszinte báját.

A srácok törekednek a környezettudatosságra és hogy minél több környékbeli termelőtől rendeljenek. A tavaly óta üzemelő konyha egyszemélyes irányítója Rönky Benedek „pitmaster”, aki a korábbi ad hoc grillezgető „tematikát” egy rendes BBQ-vonallá alakította. A fix kínálat része a bbq oldalas (200 g 1990 forintért), a pulled pork (1990 forint) és a tépett kacsás szenya (1990 forint), a saját coleslaw sali (390 forint), mac and cheese (590 forint), de hetente többször beleszaladhatunk a szuper BLT- (bacon, lettuce, tomato – szalonna, saláta, paradicsom) vagy BBQ-burgerekbe is (2190 és 2290 forint). Hétvégente pedig további különlegességek kerülnek ki a szmókerekből, mint például a marhapofa, a porchetta vagy a helyi hentes közönségkedvenc kolbásza. Melléjük a hat különböző csapon a Fehér Nyúl főzde kisüzemi sörei vannak, köztük a saját márkás Kohó Pale Ale.

A Nagy Kohó nemcsak úgy felült a romfíling szünet nélkül tartó trendhullámára, hanem annyira eredeti, hogy ismét az őszinte kezdeteknél érezzük magunkat. Ide beülni egy sörre – akár a pórázon magunkkal cipelt kutyánkkal – gyakorlatilag egy időutazással ér fel az első romkocsmák hőskorának lebilincselő hangulatába, a környék egyedi miliőjével fűszerezve.

Címkék

Elérhetőségek

A Nagy Kohó 2094 Nagykovácsi, Kossuth Lajos utca 1. – az ipari területen Facebook-oldal