A biai Andrész család 30 éve öregbíti a település hírnevét sütőipari és cukrászati tevékenységével. A korábbi pékség 1993-ban alakult át cukrászdává, tavaly pedig a Dohány utcában nyitották meg új helyüket, hogy a pesti közönségnek is könnyebben elérhetővé tegyék díjnyertes fagylaltjaikat, desszertjeiket és omlós pékáruikat.

Fehérné Andrész Edit és testvére, Andrész Zoltán a remélhetően hamarosan visszatérő turisták mellett az erzsébetvárosi és annak környékén élő, dolgozó ínyenceknek kínál nemzetközi mércével mérve is kiváló minőségű süteményeket, fagylaltokat. Minden reggel Biáról, a központból érkeznek a friss áruk, de egyedi igények alapján természetesen előrendelésre is van lehetőség.

A jelenleg 12 (de hamarosan 24) ízt tartalmazó fagylaltkínálat olyan versenyzőkkel áll rajthoz, mint a gorgonzola fekete ribizlivel, a mákosmeggy vagy a 2001-ben az Év Fagylaltjának választott Monaco, netán a 2019-ben Rómában közönségdíjat nyert karamellálom, amikben a különféle fűszereknek is izgalmas játéktér nyílik.

A fagylaltok ára a végső, pontos mérésen múlik. 1 dkg 70 forintba kerül, és mivel egy adag 5-6 dekagramm körül mozog, így adagonként 350–420 forinttal kell számolnunk. Kóstolás közben rögtön rájövünk, hogy ez a minőség bőven megéri az árát. A monodesszertek egységesen 1200 forintba kerülnek, és egyik sem csupán az édességről, hanem az alapízek (édes, sós, savanyú, keserű) izgalmas játékáról szól, mindegyiknek külön egyénisége van.

Az alapanyagok közül amiből csak lehet, hazait használnak, és mindent maguk készítenek el, köztük a joghurtot is, amihez a tej Hódmezővásárhelyről érkezik. A kivételek közül külön említést érdemel az új szerelem, a francia vajjal készülő, omlós croissant és a cruffin (a croissant és a muffin keresztezése), amire a pisztáciafagylalt teszi fel a koronát. 

Az Andrész cukrászda mindegyik terméke alapján toplistás helynek tűnik, érdemes kipróbálni, de vigyázat, erősen addiktív. A minőséghez ugyanis könnyű hozzászokni!

Címkék

Elérhetőségek

Andrész Cukrászda 1074 Budapest, Dohány utca 48.