A decemberben nyitott, magyaros tésztákat a középpontba helyező Nudli régi-új receptekkel és budai kiszállítással indítja az áprilist.

Decemberben nyílt meg Jókuti András és Gerendai Károly közös tésztázója, a Nudli Tésztakantin. A még békeidőben megtervezett tésztázó fő profilja az lett volna, hogy a külföldiek kötetlen, laza környezetben, nagyon baráti áron kóstolhassák meg azokat a klasszikus magyar tésztaételeket, amelyek nem minden esteben kerülnek fel a jobb éttermek, bisztrók étlapjára, így jobb híján csak a silány, kifőzdei változatot kóstolhatja az, aki tudja, hogy mit keres. 

Az első három hónap tapasztalata után három fontos változtatást iktattak be a tésztázó életében. A legfontosabb, hogy megnyitott a Nudli Óbuda Pop-Up névre hallgató egységük a III. kerületben – így mostantól Budán is elérhetőek a Tésztakantin legnépszerűbb fogásai. A pop-up egységből történő kiszállítás és a személyes átvétel a Pastrami étterem közreműködésével valósul meg – az innen rendelhető ételek is a Nudli konyháján készülnek, a Pastramiban csak a termékek elkészítésének záró mozzanatai zajlanak, annak érdekében, hogy azok tökéletes állapotban jussanak el a vendéghez.

A választék folyamatos fejlesztése és a törzsközönség érdeklődésének fenntartása érdekében három új étel is felkerült az étlapra: a hortobágyi húsos palacsinta és a csirkepaprikás mint a magyar konyha két ikonikus tésztaétele, illetve az osztrák–magyar konyha hagyományaihoz illeszkedő tépett kacsás, káposztás nudli, ami egy, a Nudliban született fantáziaétel. 
A harmadik változtatás pedig az, hogy a vendégekkel szoros együttműködésben átdolgozták pár korábbi receptjüket – így érdemes lesz újrakóstolni a mákos nudlit, a lecsós galuskát és a káposztás tésztát is, ezek a fogások ugyanis új fűszerezést kaptak.  

Címkék