Egyelőre minden elvitelre kapható, de a kovászos kenyerekkel, édes-sós péksütikkel (köztük a kanelbulléval) és az üzletben kapható világos pörkölésű kávéval lehet egy nagyot sétálni a Parlament környékén és a Duna-parton.

A „mikropékség” tulajdonosa ugyanaz, mint a Bródy Sándor utcai pazar Anton kávézóé, melyről még júliusban született cikkünk. Lászlóék a specialtykávé-vonal mellett már itt is saját pékáruval, kovászos kenyerekkel, belőlük készült ínycsiklandozó szendvicsekkel és különféle sós-édes leveles tésztákkal töltötték meg a pultot, melyek ízét azóta se feledtük el.

A Kossuth tér melletti vállalkozás jóval kisebb volumenű, a mindössze 26 négyzetméteres alapterület felét az üvegfallal elválasztott látványpékség teszi ki, ahol Joe és Marcell hajnaltól ügyködnek a kovászos kenyereken, a tíz-tizenötféle péksüteményen, a bagetteken. Innen is szállítanak pékárut az Antonba és még pár nyitvatartó helyre, köztük újonnan nyílt specialty kávézókba, reggelizőkbe is. A klasszikus kakaós és diós csiga, túrós táska, croissant (450-480 Ft) mellett a csavaros svéd különlegesség, a kanelbulle is kapható, kardamomos, vaníliás, pisztáciás és gyümölcsös kivitelben (450-680 Ft).

A sós leveles tészták közül a paradicsomos-cheddaros csavartat fogyasztottuk el nagy élvezettel, de serrano sonkás, jalapeñós, pesztós variációk is rendelkezésre állnak (580-680 Ft), nagyobb falatnak pedig ott vannak a gorgonzolás, manchego sajtos, serrano-manchego és serrano-cheddar croissant szendvicsek (880-980 Ft). Gyümölcsös kosárkákat kétféle töltelékkel szoktak sütni, passion fruitossal vagy vaníliással, az elkészítésüket nézni is elég étvágygerjesztő, nem csupán a látványuk. 

László több specialty kávézót is üzemeltet, nem meglepő, hogy a kávéra itt sem lehet panasz. A darálóban legtöbbször a jól bevált Casino Mocca kávék várakoznak, emellett a dán La Cabra és a londoni Dark Arts pörkölők termékeit váltogatják, utóbbi beszállítása a Brexit miatt most kicsit problémás lett. A Bageri jelenleg kizárólag elviteles helyként működik, de az üzlet utcafrontja elé kitett két szék már azt a reményt kelti, hogy a jövőben itt üldögélve fogyaszthatjuk majd el a fincsi péksütiket és a jó kávét. Addig is lehet sétálgatni a Parlament nyugis környékén, a rakparton vagy a közeli Olimpia parkban.

Címkék

Elérhetőségek

Bageri 1055 Budapest, Balassi Bálint utca 2/B Facebook-oldal