Hiába a nápolyipizza-láz, Budán még így is kevés pizzázó van, amely ezt a profilt választotta – most végre eggyel bővül a kör, ugyanis ma nyitott meg a Bartók Béla úton a belvárosi Moto Pizza második egysége.

A Kazinczy utcai Moto Pizza kicsit több mint egy éve nyitott meg – és annak ellenére, hogy alig fél évig élvezhették frekvántált helyszínüket, mielőtt lecsapott volna a Covid, kifejezetten sokan megszerették az egyszerű, faksznimentes nápolyi pizzáikat. 
A tulajdonosi körhöz régóta érkeznek kérések egy budai helyszínnel kapcsolatban – nyitott ajtókat döngetve, hiszen már a Moto első egységének megnyitásakor is tervezték további pizzázók nyitását, illetve egy budai éttermet is. 

A Bartók Béla útra pedig azért esett a választás, mert a tulajdonosok szerint a budai boulevard nagyon emlékeztet a 2000-es évek Budapestjének kicsit underground, kicsit polgári világára.
 
Az új Moto jóval nagyobb, mint a Kazinczy utcai (első) egység – amely egyelőre nem zár be, hiába érkeztek a múlt héten szomorú hírek az épület későbbi sorsáról – és bár a belsőépítészeti megoldások jól mutatják, hogy ugyanarról a cégről van szó, az új üzlet sokkal naposabb, fényesebb. Az építkezést 2020 novemberében kezdték meg, pizzát pedig a mai naptól tudunk rendelni vagy elhozni tőlük. 

A kínálat megegyezik a Kazinczy utcaival, de a nyitás örömére három új pizza is felkerült az étlapra mindkét helyen – a pikáns szalámis Carlo, a főtt sonkás Cotto és a szintén tüzes, délolasz kolbászkrémet, nduját is a feltétei között tudó Calabrese mind ígéretesen hangzanak. A Bartók Béla úti bolt egyelőre nincs túlzsúfolva, egy szépen karbantartott Austin Cooper tartja a frontot, de ha vége a szigorításnak, bent kb. 30, tavasszal kint a teraszon pedig kb. 30-40 ember fog tudni leülni. Azt is megtudtuk, hogy pont a terasz miatt itt kicsit nagyobb hangsúly lesz az alkoholos italokon – lesz csapon olasz frizzante, a fókuszban pedig a könnyed spritzek – aperol, hugo – lesznek, amik jól illenek a forró nyári éjszakákhoz, a lusta délutánokhoz és a pizzához is!

Címkék

Elérhetőségek

Moto Pizza Buda 1111 Budapest, Bartók Béla út 46. Facebook-oldal