Lehet, ez a nyár nem az egzotikus utazásokról fog szólni, a gasztronómiai kalandokért viszont szerencsére elég csak a Nyugatiig eljutnunk, ahol egy kimondottan szellős és szép méretekkel megáldott teraszon feledkezhetünk bele a japán étel-és italkülönlegességekbe.

Nem kizárt, hogy a Nebuta ital-és étlapja feladja a leckét azoknak, akik még kezdők a japán gasztronómia tanulmányozásában. Nem az a tipikus japán étterem, ahol a sushiban kimerül a felhozatal; itt egészen érdekes, és ugyanannyira klasszikus vonalát ismerhetjük meg a keleti konyhának. Meglepetésünkre nem is áll olyan messze a hazaitól.

A "mivel kezdjük az ismerkedést?" kérdésre a válasz egyértelmű: a katsu, avagy a japán rántott hús kezdőknek is egy biztonságos választás, és a húslevesre hajazó ramen sem áll messze a hazai ízvilágtól. Előétel fronton 3 lehetőségünk van: szójaszószos shitake gomba, minipadlizsán miso szósszal vagy gyoza kérhető az étlapról. A Nebuta figyel arra is, hogy ételérzékeny vendégeik is élvezhessék a különlegességeket, így a japán curry tonkacu és a rántott hús mellett már az összes ramenük gluténmentesen is kérhető, természetesen a már megszokott kifogástalan minőségben.

A Nebuta sokoldalú, és annak ellenére, hogy prémium kategóriát képvisel, egyáltalán nem feszengős hely. Kutyával érkezve a teraszon fogyasztottam el a sörkorcsolyák japán változatát, és elegyedtem szóba az étterem alapítójával, aki missziójáról mesélt.

Szeretnénk egy olyan gasztroélményt biztosítani, ami minőségében megkérdőjelezhetetlen, de pörgős, mint a street food helyek, így idő hiányában sem kell lemondaniuk vendégeinknek egy igazán jó fogásról” – meséli a Nebuta üzletvezetője.

Szeretnénk egy olyan gasztroélményt biztosítani, ami minőségében megkérdőjelezhetetlen, de pörgős, mint a street food helyek, így idő hiányában sem kell lemondaniuk vendégeinknek egy igazán jó fogásról” – meséli a Nebuta üzletvezetője.

És valóban, hamar tálalják a frissen készült falatokat, így pörgős hétköznapokon ebédünket vagy egy sűrű hétvégén gyors vacsoránkat is megejthetjük itt. A kézműves gin-tonik és a házi tésztából készült csipsz padlizsánkrémmel könnyen csúszik, és méltó befejezése bármelyik napnak.

Az italválaszték között szerepel az összes tradicionális japán szesz: szaké, japán szilvabor, Asahi és a Saporro csapolt sör, whiskey és pálinka a tengerentúlról. Hogy bírjuk az alkoholokkal való kísérletezést, érdemes a japán fánkokat is tesztelés alá vetni. A teljes választékért nézzetek szét az oldalukon, vagy ugorjatok be hozzájuk a Nyugati térre

Címkék

Elérhetőségek

Nebuta 1066 Budapest, Nyugati tér 1. Facebook-oldal Weboldal