Bréking / budapest

szerkesztés

Modern, akadálymentes utascentrumot alakítanának ki a Keleti pályaudvar aluljárószintjén

Szerzők

  • We Love Budapest

2020. 06. 09. 11:30

A MÁV kiírta a közbeszerzést a beruházásra, ha érkezik megfelelő ajánlat, jövő nyárra el is készülhet az új, akadálymentesített utascentrum.

Az aluljárószinten, ahol most is a jegypénztárak működnek alakítanák ki az új utascentrumot a tervek szerint, derült ki a mavcsoport.hu bejelentéséből. Így egy helyre kerülnének a belföldi és nemzetközi jegypénztárak – összesen 9 új pénztári és 2 új ügyfélszolgálati ablakot alakítanak ki, ezek közül az egyik pultot úgy alakítják ki, hogy a mozgássérült munkavállalók igényeinek is megfeleljen, valamint az információs és ügyfélszolgálati irodák is ide kerülnének.

Fotó: MÁV

Fotó: MÁV

A felújítás részeként megújulnak a várakozási terek és a mosdók is, valamint egy gyereksarok és csomagmegőrzők is lesznek a helyszínen. Az akadálymentesítés keretében a tervekben szerepel egy mozgólépcső és lift is építése is az aluljáró és a peronszintek között.

Fotó: MÁV

A menetjegyváltási idő csökkentése a MÁV kiemelt céljai között szerepel, ezért az utasok gyorsabb kiszolgálása érdekében ügyfélhívó irányítja majd a megfelelő munkaállomáshoz a várakozó utasokat. A pályaudvaron 18 jegykiadó automata fogja szolgálni a gyorsabb jegyváltást, többségük az utascentrumban és környékén lesz megtalálható, de működnek majd a vágányoknál is. 
 
Tavaly a egy kisebb ráncfelvarráson már átesett a csarnok belső tere, a bódésorokat elbontották, de az épület állapota még így is nem egy helyen kritikus, főként az oldalsó homlokzatok omladoznak, ezeknek a felújítása is időszerű lenne. 

Hasonló tartalmak

Admin mode