35 pincészet több mint 100 borával készül a nőnapra a Sofitel: március 7-én kiürülnek a pincék, mert a Gyengébb? Nem című kötet főszereplői és a könyv megjelenése óta feltűnt borásznők Budapestre jönnek, hogy bemutassák az érdeklődőknek a legjobb boraikat.

Magyarország legjobb női borászaival ismerkedhetünk meg, és kóstolhatjuk végig alkotásaikat ezen a szombaton, a Sofitel Budapest Chain Bridge-ben. A minőségi borok feltérképezésének lehetőségeiből sosem lehet elég, avagy ilyen egy tökéletes nőnapi program.

Szabó Edit GYENGÉBB? NEM! című könyvében bemutatta Magyarország legjobb női borászait, akik szombaton összegyűlnek, hogy együtt ünnepeljék a nőnapot a borszerető közönséggel. A Sofitel Budapest Chain Bridge és a Borsmenta Magazin szervezésében megvalósuló Nőnapi borkóstolón velük tölthetünk el egy laza, inspiráló délutánt, 35 pincészet több mint 100-féle borából szemezgetve.

A kötet főszereplői mellett a könyv megjelenése óta feltűnt borásznők is eljönnek, hogy közelebbről megismerhessék a bor szerelmesei ezt a gyönyörű szakmát. Nők, akik a borok világában dolgoznak olyan szerepekben, amiket hagyományosan férfiak töltöltenek be. Van közöttük tulajdonos, birtokigazgató, szőlész és borász, mindegyikük máshol tart az útján, és mindannyian büszkék arra, amit eddig elértek. Mesélnek a mindennapjaikról, a családjukról, a sikereiről és a kudarcaikról, mindarról, ami elindította őket azon az úton. 

A főváros legextrább nőnapi eseménye délután négy órakor veszi kezdetét, a nedűk komoly tesztelése este fél tízig tart. A jegyek elővételben 8000, a helyszínen 10.000 forintba kerülnek, melyek tartalmazzák a borokat, valamint a Sofitel Budapest Chain Bridge konyháján készült borkorcsolyák kóstolását és a vizet. A programot mesterkurzusok is színesítik, ezekre külön regisztráció szükséges.

A helyszínen megvásárolható lesz Szabó Edit Gyengébb? Nem! című könyve, így a vendégek azonnal dedikáltathatják a kötetet a szerzővel és a szereplőkkel.

Jegyvásárlás: ITT 

Ezen az estén ők töltenek:

ÁRVAY ANGELIKA (Árvay Családi Pincészet), BABARCZI ZSUZSANNA (Babarczi Szőlőbirtok és Pince), BAI EDIT (Dereszla Pincészet), BERECZ STÉPHANIE (Kikelet Pince), BODÓ JUDIT (Bott Pince), BUSSAY DOROTTYA (Bussay Pincészet), CSETVEI KRISZTINA (Csetvei Pince), CSÓBOR-KISARI LINDA (Csóbor Pincészet), DEBRECZENI JANKA (Vylyan Pincészet), DUNAI ÁGNES (Dubicz Borászat), ÉLESS TÍMEA (Szóló Pincészet), GÁLNÉ DIGNISZ ÉVA (Gál Szőlőbirtok és Pincészet), HANAUER SUSANN (Wassmann Pince), HEIMANN ÁGNES (Heimann Családi Birtok), JELENA SZAVERCSENKO (Kern Bor-és Pezsgőház), KONYÁRI BORBÁLA (Ikon Borászat), KOVÁCS JUSZTINA (Kovács és Lánya Borászat), LAPOSA LILLA (Laposa Birtok), LATORCZAI RÁCZ LILLA, (Rácz Lilla Brut Nature), LUKA ENIKŐ (Luka Pince), MAGYAR ANITA (Hangavári Pincészet), MÉSZÁROS GABRIELLA (Préselő Pincészet), MOLNÁR JÚLIA DÓRA (Csendes Dűlő Szőlőbirtok), MONORI ANETT (Bortársaság), NYÁRI EMESE (Nyári Pince), NYÚLNÉ PÜHRA BEÁTA (Nyakas Pincészet), PALKÓ GABRIELLA (Palkó Borok), RÁCZ ERIKA (Sanzon Tokaj), RÁCZ-TAKÁCS ADRIENN (Takács Pincészet), SZIEGL-NAGY PETRA (Sziegl Pince), TÓTH KATALIN (Tóth Ferenc Pincészet), UJVÁRI VIVIEN (Ujvári), WILLE-BAUMKAUFF MÁRTA (Tokaj Pendits), ZSIRAI KATA (Zsirai Pincészet, Homoky Dorottya Pincészete)

Címkék