Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Ez is érdekelheti

Gasztró

IN TOWN Hotpot

A kínai gasztronómia sharing conceptjeként ismert hot potjáért nem is kell messzire menni, hiszen a kőbányai Monori Center az egyik legautentikusabb étteremmel mutatja meg a kínai ételek sava-borsát.

Gasztró

Őrülten jó sörök boszorkánykonyhája – megnyílt a MADHOUSE az Anker közben

A Mad Scientist kisüzemi sörfőzde azzal tűnik ki a hazai gyártók közül, hogy ők kimondottan a különleges ízekre és sörkészítési eljárásokra esküsznek. A hagyományos ízeket sem tagadják meg ugyan, de a cég neve még így is a sörrel való kísérletezést juttatja elsőre a sörkedvelők eszébe. Az Anker közben megnyitott új helyen, a MADHOUSE-ban aztán egész sokat megkóstolhatunk ezek közül a sörkülönlegességek közül, de az sem fogja itt feszengve érezni magát, aki egyébként sosem iszik sört.

A MADHOUSE helyén évekig a közről elnevezett hely (Anker) működött, majd legutóbb a BrewDog Budapest, de hiába cseng itthon is ismerősen a skót sörkészítők neve, a hely valahogy csak nem akart berobbanni. Ezért az üzemeltetők úgy döntöttek, bezárják a helyet, majd megkeresték a Mad Scientist csapatát azzal, hogy volna-e kedvük csinálni ott valami újat közösen. Nekik pedig volt, ám volt egyetlen kikötésük: az, hogy a kreatív koncepció kidolgozásában szabad kezet kapjanak. Megkapták.

Erre a nagyfokú bizalomra azért is szolgáltak rá, mert korábban, a sörfőzdéjük közelében, Kőbányán nyitottak egy szabadtéri sörkertet, amire ugyan mindenki azt mondta, hogy be fog sülni, mert nagyon kiesik, mégsem így lett. Az első körben kipakolt pár asztalból lett duplaannyi, és aztán elég hamar annyi vendég jött ott össze estéről estére, hogy még filmvetítéseket is tartottak. Aztán jött a járvány és a korlátozás, ami a sörkertnek is betett, ám amint megint ki lehetett nyitni, minden ott és úgy folytatódott, mint a Covid előtt. Vagyis a kőbányai sörkert – távolság ide, koronavírus oda – mégiscsak bejött.

Most pedig itt van a MADHOUSE, aminek minden oka megvan rá, hogy szintén működjön. Központi helyen van, jó tágas, és a koncepció is tetszetős, ami röviden annyi, hogy a vendéglátás keretein belül maradva legyen a hely multifunkciós, és teremtsen valamiféle egyensúlyt a bisztró és a kisüzemi sörbár között. Vagyis az eszébe sem jutott az őrült tudósoknak, hogy egy sokadik kézműves sörbárt nyissanak, mert abból azért nélkülük is szép nagy választék van. Helyette inkább egy olyan, sörfókuszú hely lett a MADHOUSE, ami délelőtt 11-től este 11-ig tart nyitva és tökéletesen alkalmas az idő eltöltésére bármelyik napszakban: reggeli/délelőtti kávézásra, ebédelésre – van napi menü –, kötetlenebb munkamegbeszélésre, baráti eszmecserére, randira, vacsorázásra, nagyobb társaságok esti mulatozására, sőt, mivel van egy tekintélyes gyereksarok, egész családok is bátran betérhetnek ide. A tágas belső teret pedig Lőcsei Gergely tervezte.

Arra is figyeltek, hogy ne csak azok fedezzék fel és kedveljék meg a helyet, akik szeretik a sört. Persze abból elég tekintélyes és különleges a felhozatal: a Mad Scientist sörei mellett neves külföldi és hazai sörfőzők italai is megkóstolhatók, a repertoár pedig széles. A klasszikusok (lager, ipa, búzasör) mellett organikus és mézsörök is találhatók itt szép számmal, ráadásul utóbbiak még azoknak is bejöhetnek, akik nem szeretik a sört, ezek ízei ugyanis a lehető legtávolabb áll a hagyományos söríztől. De nemcsak sörből, hanem borból, rövid italokból és kávéból is komoly a felhozatal, ugyanakkor mégiscsak a sör a fő csapásirány, ami a konyhán is meglátszik, amit Piszkor Norbert vezet. Csupa olyan fogás szerepel az étlapon, melyek mellé jól csúsznak a sörök, és jó pár ételben is megjelenik valamilyen sörös elem. Például maláta, mondjuk a szilvás gombóc prézlijébe vagy a Rákóczi-túrós tésztájában.

Nagy előnye a helynek, hogy a szokásos helyekhez képest nagyon nagy – ráadásul kint az utcán, ahova nem hajthatnak be az autók, simán tovább növelhető a méret. Normális esetben – amikor nincs közösségi távolságtartás és koronavírus – bent 136 ember tud egyszerre leülni, a kinti rész pedig még további nagyjából 100 fővel emelheti a vendégszámot.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró Szponzorált

Új étlap, különleges koktélok az ARAZ Étteremben, és egy mesés szecessziós kávézó a galérián

A közel 15 éves ARAZ Étteremben beszélgettünk Barka Áron séffel, kipróbáltuk a kedvenceket, a mesés kávézó pedig visszarepített az időben.

Gasztró Szabadidő

Vendégségben a Walter Rózsi-villában

A Walter Rózsi-villa egy híres operaénekesnő otthonaként, egykor nagyszabású fogadások és díszes összejövetelek impozáns helyszíne lehetett. Március 9-én, a primadonna egykori villájában ismét a vendéglátásé lesz a főszerep: az Onyx Alkotói Közösség tagjai a meghívottak három tematikus programra.

Gasztró

25. Országos Étterem Hét

A jubileumi, 25. alkalmat ünnepelve tavasszal a szokásosnál hosszabb ideig várja majd a vendégeket az Országos Étterem Hét rendezvény. Március 7. és 24. között országszerte 177 étterem várja a vendégeket, akiknek figyelméért fix, rendkívül előnyös árú, válogatott menüsorokkal, izgalmas fogásokkal és alapanyagokkal versengenek a helyszínek és a séfek. A Top kategória 5900 Ft-tól, a Prémium kategória 7900 Ft-tól, az Exkluzív kategória 9900 Ft-tól kínál 3 fogásos menüsorokat.

új hely Gasztró

David's Kitchen

A belváros legújabb helyére, a David's Kitchenre mondhatjuk, hogy pékség, azonban az nem fedi le teljesen a valóságot. A Klauzál téri üzlet esetében az angol bakeshop sokkal inkább kifejezi azt, hogy itt a remek kovászos kenyerek és pékáruk mellett más is kapható.

Neked ajánlott

A