Van egy bájos, borostyánnal átölelt kert, nem is olyan messze a város szívétől, ahol a legfantasztikusabb ételek készülnek a konyhán, ahol szeretik a gyermekeket és a kutyákat, és az sem kizárt, hogy a Highway to Hell sanzonváltozatát húzzák a díjnyertes szakács álmodta vacsoránk mellé.

Francia alapokon nyugvó konyha, szemtelenül széles italválasztékkal és barátságos kiszolgálással. A gyöngy a kiforrott, szofisztikált ízlés metaforája, ami az étterem kínálatban megtapasztalható kidolgozottságára és komplexitására reflektál. A La Perle NoireSzarvas Szilvia és Gendur András szerelem projektje, ami hat éve indult el a világörökség részét képező Andrássy úton.

Kezdetben szigorúan fine diningban gondolkodtunk” – meséli Szilvia. A négycsillagos business hotel alsó szintjén építtették fel az éttermet, a főváros egyik legpatinásabb környékén. Hogy magasra teszik a lécet, az sosem volt kérdés. Szilvia a vendéglátásban szerzett tapasztalatával, András pedig a kihívások folyamatos keresésével már az első pillanattól kezdve egy olyan étterem létrehozásán fáradoztak, amit állandó fejlődés jellemez, és ezáltal a visszatérő vendégek mindig új élményekkel gazdagodhatnak. A mindenkori trendekhez alkalmazkodó étlap kitalálásától kezdve az elegáns dizájn megálmodásán át a személyzet edukálásig, a tulajdonos duó mindenben részt vett. Nem akartak átlagos étkezési élményt nyújtani, mindig kulcsfontosságú volt a nívós vendéglátás megteremtése. Bár az étterem jellege ma már közelebb áll a csúcsbisztróhoz, ez a minőségben nem jelentett megalkuvást.

Elegáns enteriőr, modern lounge, élő zene a vacsora mellé – és a város legszebb terasza, ahol mindenki megtalálja a számítását. A romantikára vágyó párok a kert Munkácsy út felőli oldalán tudnak elbújni a világ elől, az Andrássy útra néző részen pedig rákapcsolódhatnak a város lüktetésére, dzsungelt idéző, buja, zöld környezetben. Jó időben itt pirulnak a grillételek is, és ha szerencsénk van, a helyi süncsalád is tiszteletét teszi.

Formabontó vendéglátásMíg sok étterem a biztosra megy, és slágertermékeikre alapoznak, a La Perle Noire kreatív brigádjának egyik szeme mindig a jövőre tekint. Lőrincz György és Sipos András gondoskodnak róla, hogy az itt eltöltött idő valóban élményszámba menjen. A séf páros neve elismert a szakmában, több étterem felvirágoztatásához járultak már hozzá a művészi ételkölteményeikkel. György volt az első séf itthon, aki komplett, nyolcfogásos vegán degusztációs menüt készített. A csapat egymást inspirálva hozza be az új ötleteket, és a kísérletezés eredményeivel először a hetente változó business ebédmenüben találkozhatunk, ahonnan a legsikeresebb fogások végül az à la carte étlapon végzik.

Ami az ételeket illeti, a hely egy modern, részben franciás-magyaros, részben pedig nemzetközi vonalat képvisel. A műfaj ilyen szempontból meghatározhatatlan, az viszont biztos, hogy nagyon ki van találva. A különleges fúziók során furcsa ízeket mixelnek össze, amelynek az eredménye már az csúcsélmény kategóriába tartozik. Az étlapon rengeteg különlegesség van, például: Szent Jakab-kagyló carpaccio, kardamom, shisho, dashi (3590 Ft) marhapofagulyás (2890 Ft) lazacpisztráng, lardo szalonna, rókagomba, kukoricakrém, fermentált alma, sarkantyú (6490 Ft) gombatextúrák, gnocchi, gombaropogós (3990 Ft) mangó-málna bavarois, mangósorbet, tápióka (2490 Ft). Az ételek mind minőségben, mind pedig tálalásban erősen a fine dining világot idézik vissza.

reggeliválasztékban megtalálhatjuk az örök klasszikusokat, mint az omlett, ham&eggs, bundás kenyér, rántotta, és van lehetőségünk bőséges svédasztalról is csipegetni, ahol minden van, amire az ember reggel vágyhat. S természetesen a vegetáriánusok, valamint a glutén- és laktózérzékenyek is megtalálhatják a számításukat.

Az előkelő fogásokhoz kifinomult és széles italválaszték dukál, a bárról is érdemes néhány szót ejteni. Több mint 80 fajta magyar, és 10-12 féle külföldi bor szerepel a palettán, a koktélfelhozatal pedig egészen egyedülálló. Az örök kedvencek mellett megtalálhatóak az egyedi kombinációk is, például: before dinner (Martini Bianco, rózsa, rozmaring, lime, száraz pezsgő 2090 Ft), afternoon (Gordon’s Gin, Kwai Feh licsi likőr, feketeribizli, lime, gyümölcshab 2190 Ft). A La Perle Noire az az étterem, ahol mindig számíthatunk valami különlegességre, ahol érezzük a maximalizmus és azt, hogy mindent megtesznek a vendég lenyűgözéséért.