A már évekkel ezelőtt is rossz állapotú épület tetőszerkezete 2014-ben gyulladt ki, és az oltás után életveszélyessé nyilvánították. Az 1880-as évekből származó műemléki épület tulajdonviszonyai és felújítása körül zajló csatározások hatására az eredeti lakók közül csak pár család költözött vissza, a ház jelentős része lakhatatlan és lakatlan. A most megindult műemléki épületrekonstrukció és tetőtér-beépítés keretében egy magánvállalat 44 luxuslakást építene a felső szinteken 2021-ig.

Nyár közepén elég látványosan megindult az Andrássy út 83-85. felállványozása, és azóta is rohamtempóban zajlanak a munkálatok. A 2014-ben leégett tetőszerkezet és lakhatatlanná vált felső szint egy ideig megfelelő védelmet sem kapott, így a ház állapota az oltás után és az időjárási körülmények miatt folyamatosan romlott.

Már a tűzeset előtt, és azt követően is megjelentek különböző vállalkozások, akik belekezdtek a felújításba, de a helyzetet ők is inkább csak súlyosbították. A felújítás kezdetekor kihelyezett tájékoztatás szerint a jelenlegi munkálatok a Körönd Koncepció Kft.-hez köthetőek, a műemléki épületrekonstrukció és tetőtér beépítés várható átadásának ideje 2020 ősze. 

A Napi.hu cikke szerint a beruházó cég tervei között szerepel, hogy az újjáépített tetőtérben 25 darab kétszintes lakást alakítanak ki, a szintén kiégett és leromlott állapotú harmadik emelet helyreállításával pedig további 19 nagyméretű lakást értékesítenek majd. 

A ház többi részében most összesen 60 lakás található, de ezeknek csak mintegy harmadában laknak a tűzeset óta, az önkormányzat már 2017-ben eladta a tulajdonrészeit. Reméljük ez a felújítás most tényleg eljut odáig, hogy a budapesti világörökségi területhez méltó módon befejezik az épület helyreállítását.