A Király utca-Akácfa utca kereszteződésében kell keresni a szivárványszínű gabonakarikák, roppanós puffancsok, színes tejek Mekkáját.

Az üzleti modell nem új, külföldön franchise-ok épülnek rá; például Angliában jött létre az első cereal bar, azóta szerte Európában követték továbbiak, még Bukarestben is nyílt egy. Az ötlet pofonegyszerű: az ember bemegy, rámutat, hogy a nemzetközi dobozos-gabonapehely szortimentből mit enne, ezt felöntheti különböző ízű és színű tejekkel, majd szépen megreggelizik.

A mai egészségtudatos, mindenmentes trendek idején nehéz elhinni, hogy a szirupos tejnek, rózsaszín-kék gabonakarikáknak tényleg sikere van, de elég az amerikai filmek, sorozatok reggelizős jeleneteire gondolni, ahol a Kellogg’s nem hiányzik az asztalokról. Az Akácfa utcai új bolt azért érdekes, mert a polcon sorakozó kínálat nagy része hazai üzletekben nem kapható, a tengerentúlról rendeli be a három alapító srác.

Amennyire lehet, kerülöm a feldolgozott élelmiszereket a mindennapokban, ezért enyhe szkepszissel öntöttem ki a kék tejet a tálkába, de a várt műanyagíz és a cukorsokk elmaradt, helyette harmonikus gabonapehely-élményt kaptam különleges textúrákkal, állagokkal. A Reese’s Puffs kukoricás-mogyoróvajas puffancsait és a Frosted Krispies rizsgolyóit kóstoltam mályvacukorfeltéttel, mogyoróvajas csipsszel, a színpompás tál pedig gluténmentes volt a Lucky Charms zabpehelyből és Fruity Pebbles színes kukoricakavicsaiból.

A Cereal Beastben amúgy teljesen cukormentes és vegán gabonapehely-összeállítást is kérhetünk menüverzióban. Saját magunk kétféle termékből állíthatjuk össze, mit ennénk, az importból 1590, az itthon is kapható verziókból 1090 Ft-ért.

Az alternatív tejekből széles választék áll rendelkezésre, meg lehet bolondítani őket különböző szirupokkal. Az összeállítás tetejére színes-cukros feltéteket is szórhatunk, többek között oreóst, M&M-est, mini kitkateset vagy mini twixeset. Elvitelre is kérhetjük az adagokat, a tejesüveget visszaválthatjuk a következő fogyasztásnál 10%-os kedvezményért cserébe. Ha kávéznánk, egy fiatal magyar pörkölő, a WUP újhullámos kávéit ihatjuk.

A gabonapelyhek világa nyilvánvalóan gyerekként a legizgalmasabb, és a szülők is örülnek, ha végre megeszik valamit a csemetéjük reggelire. De aki felnőttként szereti és fogyasztja az ilyesmit, annak kapóra jöhet a Cereal Beast, ahova laikusként is érdekes kulturális tapasztalat lehet betérni.