Adott egy önmagában is különleges történelmi épület a Budai Vár aljában és egy mesés, Dunára néző panoráma. Ezekkel a kitűnő adottságokkal és a hozzá illő elegáns, mégis laza bárhangulattal nyűgöz le a Bárkert Bistro, amit már csak az újragondolt ételekkel tesznek teljesebbé.

A Bárkert lenyűgöz, de nem hoz zavarba. A 19. századi neoreneszánsz épületcsoda, a Várkert Bazár déli szárnyában működő étterem hoz mindent, amire az ember számít, ami az eleganciát és a tökéletességre törekvést illet, de mindezt közvetlen, barátságos stílusban teszi. A monumentális tereket impozáns, olasz dizájnbútorokkal rendezték be, az óriási belmagasság szigorúságát növénydekorációval és játékos tapétával törik meg.

  • Elérhető kiválóság

A Bárkert Bistróban ínycsiklandó ételek és magas színvonalú vendéglátás vár, mégis élvezhető, barátságos légkörben. A konyhából kikerülő fogások mögött komoly koncepció húzódik: a klasszikus fogásokon csavarnak egyet, a tradicionális magyar ételeket markáns nemzetközi ízekkel házasítják össze. Így születnek meg az olyan egyedi fogások, mint például a Bárkert Cézár saláta (2950 Ft.); a füstölt kacsamell répa variációkkal (4550 Ft.); a bőrén sült lazac cukorborsóval, vajban pirított újburgonyával, béarni mártással (4450 Ft) vagy a vörösboros marhapofa zellerkrémmel, zellerchipsszel, hajdinával (4650 Ft).

Az édesszájúak örömére a Bárkertben meglehetősen erős a süteményes vonal is. A desszertek nem a megszokott, hétköznapi minták alapján készülnek, még akkor sem, ha olyan klasszikusokról beszélünk, mint például egy krémes – amit mindenképpen meg kell itt kóstolni, mert formabontó. Az már csak hab a tortán, hogy a finomságok – úgy, mint minden étel – magas minőségű, friss alapanyagokból készülnek. Ha tehát édeset kívánunk, mindenképpen érdemes kipróbálni itt a desszerteket, például a Bárkert vaníliás-epres krémest (1650 Ft.)

A Bárkert Bistro az italfelhozatallal sem hagy cserben. A gondosan összeválogatott, magyar és nemzetközi pincészeteket egyaránt felvonultató borlap mellett folyamatosan megújuló koktélkínálat remekeiből válogathatunk. Az impozáns bisztró egyébként tökéletes helyszín baráti összejövetelekhez, romantikus randevúkhoz és családi ünnepekhez is, az pedig külön előny, hogy a tágas térben távol kerültek egymástól az asztalok, így az egymáshoz átszűrődő beszélgetések sem zavarhatnak senkit.

  • Rendezvények és közösség építő tervek

Az étterem tágas belső tere és a Duna partján fekvő, panorámás terasza a legkülönbözőbb rendezvényeknek nyújt stílusos környezetet és nemzetközi trendek mentén készült fogásokat. Kissebb társaságoknak és nagy, akár 300 fős eseményeknek egyaránt tökéletes helyszínéül tud szolgálni, az egyéni igényekhez igazodva.

Legyen szó új vagy törzsvendégekről, a Bárkert Bistro fontosnak tartja, hogy fokozza a közösség élményt, ezért brunchokkal, bulikkal, könyvbemutatókkal, és havonta megrendezésre kerülő, exkluzív borvacsorával készülnek vendégeiknek.