A portál a Middlemist Red, a legismertebb magyar pszichedelikus rockzenekar basszusgitárosával indult el bringával megismerni a magyar főváros azon helyeit, ahol turista ritkán fordul meg.

A Vice.com alternatív – életmóddal, kultúrával és politikával is foglalkozó – magazin 9 millió követővel rendelkezik, a Budapest „B-oldalával”, vagyis kevésbé ismert látványosságaival és helyeivel foglalkozó terjedelmes írás a nemzetközileg is terjeszkedő lap brit oldalán jelent.

A cikk rámutat a tényre, hogy az elmúlt néhány évben Budapest a kelet-európai régió egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja lett, ami főleg azoknak kedvez, akik egyszerű és könnyen kivitelezhető utakat részesítenek előnyben, de azoknak már kevésbé, akik az autentikus és rejtett látnivalókat. Mindig jó, ha tudjuk, hol kell ezeket keresni, és ehhez jól jön egy kis helyi segítség, mint például Deli Soma, aki bár Csepelen nőtt fel, tinikora otthonosan mozog a főváros éjszakai életében. Rockabilly és punkzenekarokban játszott, jelenleg a Middlemist Red pszichedelikus rockzenekar basszusgitárosa, a pszichedelikus rockfesztivál, a Vanishing Point egyik főszervezője, továbbá évekig dolgozott bártenderként és pincérként Budapest legnépszerűbb helyein.

A cikk szerzője szerint úgy ismeri a várost, mint a tenyerét, ezért arra kérte, mutassa meg neki rejtett kincseit. MOL Bubira pattantak, és első útjuk a Kontakt újhullámos kávézóba vezetett a Károly körúton, majd áttekertek az Orczy Parkba. Az írás elég részletesen ismerteti történetét az itt működő angolkerttől kezdve a katonai akadémián át a 90-es évekbeli lepusztulásig, majd a felújításig, illetve arra is kitér, hogy lehet ide eljutni.

Szó esik természetesen a gasztroforradalomról is, köztük a hagyományos magyar konyha újraélesztési kísérleteiről, amire a cikk a történelmi zsidónegyedben pár éve megnyitott Gettó Gulyást hozza fel jó példának. Eltekertek a XI. kerületi Avar presszóba is, ami valóban nem nagyon szerepelt még egy turisztikai toplistán sem, hiszen óriási gesztenyefáival, kockás terítőivel és nosztalgikus szocialista hangulatával valóban a helyiek törzshelye elsősorban, és a tulajdonosok azt szeretnék, ha ez így is maradna.

Persze nem maradhatott ki a sorból a Vittula, a „város utolsó romkocsmája”, ahol régen Soma csaposként dolgozott, és ahol még Jennifer Lawrence is megfordult.

Ellátogattak a Beat on the Bratbe, ahol a zenekarok a koncertjeik után bulizni szoktak, majd az estét stílusosan a Kissarokként is ismert „Gyilkosban” zárták , ami Soma számára a vad éjszaka végső állomása. A Dohány utca-Síp utca sarkán található „Síp utcai névtelen” kocsma a város azon biztos pontja, amely 24 órán át nyitva tart, és még reggel is lehet inni.